MIJN VERHAAL

Hier lees je eigen verhalen van jongens en meisjes. Zij vertellen over hun ervaring met liefde, relaties, grenzen, seks en dwang.

  • 1

DIRECT ADVIES VIND JE IN ONZE FAQ

Heb je een vraag of zit je met iets?
Chat anomiem met ons!

Dinsdag en donderdag van 15.00u t/m 17.30u

MIJN VERHAAL

Homoseksualiteit

Ik ben homo en niemand in mijn klas weet dit. Ik durf dit ook niet te vertellen, want er wordt vaak gezegd dat homo’s vies zijn. Ook worden homo en gay vaak als scheldwoord gebruikt.

Ik vond het fijn toen we tijdens de lessen “Liefde is…” op het onderwerp homoseksualiteit ingingen. Heel veel kinderen uit mijn klas zeiden dat het hun niets uitmaakt of iemand wel of geen homo is. Dat had ik niet verwacht. Een aantal zou het zelfs niet erg vinden als hun vriend homo zou zijn. Al zeggen ze er dan wel bij, “zolang die maar niet aan me gaat zitten”. Alsof ik aan elke jongen uit mijn klas zou willen zitten.

Maar goed. Ik vond het dus prettig om te horen dat veel kinderen dus niets tegen homo’s hebben. En dat ze homo-scheldwoorden eigenlijk zonder na te denken gebruiken, net zoals ze soms de woorden lul of klootzak gebruiken.

Ik heb het nog steeds aan niemand verteld dat ik homo ben. Ik weet ook niet of ik dit op deze school wel ga doen, maar vind het in ieder geval fijn dat het onderwerp op deze manier aan bod is gekomen.

Nigel

Aan het denken gezet

“Eén van de voorlichtingslessen bij mij op school heeft me behoorlijk aan het denken gezet. Die les over grenzen. In de discussie die we hadden legden de voorlichters uit dat je, als een meisje nee zegt als je haar bijvoorbeeld wil zoenen of neuken, je echt niet door moet gaan. De klas moest hier een beetje om lachen, omdat we allemaal we meisjes kennen die “hard to get” spelen. Een meisje doet dit vooral omdat ze aan haar reputatie moet denken en ervoor moet zorgen dat ze niet te makkelijk overkomt, toch?

De voorlichters vertelden ons dat je toch niet moet proberen door te gaan. Een meisje geeft dat zelf wel aan als ze dat wil. En als je toch doorgaat kan dat zelfs aanranding zijn, en in het geval bij het binnen dringen van het lichaam (neuken of vingeren dus) is dat zelfs verkrachting.

Ik ben hiervan enorm geschrokken, want dat betekent dat ik me hier ook wel eens schuldig aan gemaakt heb. Ik ga voortaan bij een meisje dus goed checken waar haar grens ligt.”