MIJN VERHAAL

Hier lees je eigen verhalen van jongens en meisjes. Zij vertellen over hun ervaring met liefde, relaties, grenzen, dwang en seks.

  • 1

DIRECT ADVIES VIND JE IN ONZE FAQ

Heb je een vraag of zit je met iets?
Chat anomiem met ons!

Dinsdag en donderdag van 15.00u t/m 17.30u

MIJN VERHAAL

 

Sexting

“Ik had vorig jaar een vriendje. We waren heel erg gek op elkaar en ik dacht dat ik hem kon vertrouwen. Hij vond mij erg sexy. En op een dag vroeg hij mij om een naaktfoto. Ik vond dat wel spannend en heb hem via mijn mobieltje een foto gestuurd.

Maar na een paar weken ging onze relatie uit en toen begon hij mij te chanteren met diezelfde foto. Hij wilde seks met mij en als ik dat niet zou doen zou hij de foto naar al zijn contacten doorsturen en ook naar mijn ouders. En mijn ouders wisten niet eens dat ik een vriendje had! Ik wist niet wat ik moest doen.

In de Qpido lessen op school hoorde ik toen over sexting. En dat het zeer onverstandig is om blootfoto’s of naaktfilmpjes te verspreiden omdat je dan de controle hierover kwijtraakt. Ik heb na de les contact gezocht met een hulpverlener van Qpido. Zij heeft me veel tips gegeven. Zij vertelde me ook dat het strafbaar is wat mijn ex doet. Ik heb hem hiermee geconfronteerd en hij is er nu gelukkig mee gestopt.

Ik heb mijn lesje inmiddels wel geleerd. Niemand krijgt ooit nog een seksueel getinte foto of filmpje van mij!”

Yasmina

Mijn Julia traject

“Ik kreeg vanuit Qpido begeleiding in de vorm van het ‘Julia‘ traject. Mijn coach was iemand waarbij ik mij prettig, vertrouwd en op mijn plek voelde. Ik kon mijn verhalen, problemen en gevoelens altijd bij haar kwijt, zonder het gevoel te krijgen dat ze mij veroordeelde. Ik heb mezelf verder ontwikkeld en beter leren kennen. Ik sta sterker in mijn schoenen dan voorheen en ik heb meer vertrouwen gekregen in mezelf. Het Julia project is zeker aan te raden als je een tiener bent dat in lastige situaties terecht is gekomen (of nog steeds zit) omtrent relaties, seks en liefde. Ik heb hulp, tips, trainingen en een uitlaatklep gehad waar ik heel mijn leven profijt van zal hebben.”

 

Anoniem

Loverboy?

“Een vriendin van mij heeft het thuis niet makkelijk. Haar vader en moeder zijn gescheiden en haar moeder drinkt veel alcohol en scheldt haar vaak uit. Het liefste is ze dan ook niet thuis. Vroeger kwam ze vaak bij mij, maar tegenwoordig gaat ze chillen of op straat hangen. Ze rookt dan wiet en drinkt alcohol. Ik ga soms ook mee, maar ik vertrouw die jongens waar ze mee rondhangt niet. Ze heeft al met een aantal van hen gezoend. Sinds kort is 1 van de jongens haar vriendje en ze gaat ook met hem naar bed. Soms slaat hij haar. Ze heeft mij vertelt dat ze soms bang van hem is, en geen seks met hem wil, maar dat ze geen nee durft te zeggen. Ze kan moeilijk haar grenzen aangeven. Vorige week heeft hij haar gevingerd waar 2 andere jongens bij waren. En gisteren probeerde hij mij zelfs te versieren waar zij bij stond! In de buurt gaan er roddels dat deze jongen een loverboy is. Ze voelt zich er rot over en ik ook. Hoe kan ik haar helpen?” 

Kelly

Nova

“Ongeveer een jaartje kreeg ik begeleiding via het Nova-traject. Mijn begeleidster was er letterlijk elk moment van de dag voor mij. Dit heb ik als super fijn ervaren. Waarom? Omdat ik met alles terecht kon bij haar. Ik werd getraind in hoe ik het beste mijn eigen grenzen kan aangeven. Daarnaast werd ik begeleid in praktische dingen, zoals advies krijgen over hoe en waar ik mij kon aanmelden voor een baan om mijn leven weer op orde te krijgen. Nova heeft mij heel veel goeds gedaan en daar ben ik zeer dankbaar voor!”

 

Zoë

Internetcontact

“Ik heb aan een jongen die ik via het internet ken veel informatie over mijzelf gegeven. Ik heb hem mijn problemen en geheimen verteld. Ik heb hem foto’s van mijzelf laten zien. Ik heb hem ook verteld op welke sportclub ik zit en op welke dag ik train. Dat was misschien niet zo handig, maar ik heb er verder niet bij nagedacht. Deze jongen word steeds dwingender en wil met mij afspreken. Hij vindt dat we bij elkaar horen en wil dat ik zijn vriendin ben. Nu staat hij mij dus vaak op te wachten bij mijn trainingen. Ik durf er niet meer heen te gaan. Ik durf het ook aan niet aan mijn ouders te vertellen. Wat moet ik nu?” Ik kreeg toevallig lessen op school over liefde en seks van Qpido en toen heb ik een briefje achtergelaten bij de voorlichters. Na dat ze me hadden gebeld heb ik een Julia begeleidster toegewezen gekregen. Ik heb haar alles verteld en dat luchtte al enorm op. Het is een lieve vrouw, waar ik me prettig bij voel. Ze geeft vaak complimenten en luistert heel goed. Wat ik leuk vind is dat ik altijd als ik haar zie moet bedenken welke leuke dingen ik heb gedaan en wat er goed is gegaan de afgelopen tijd. Ik heb geleerd dat ik voor mezelf moet opkomen en hoe ik dat kan doen. Van mijn Julia begeleidster kreeg ik allemaal voorbeelden van situaties die we dan ook gingen naspelen, net zo lang tot ik me er prettig bij voelde om nee te zeggen. Uiteindelijk heb ik alles aan mijn ouders verteld, samen met de Julia begeleidster. Mijn ouders reageerden lief en vragen nu vaker hoe het met me gaat en ze hebben me ook de eerste paar keer naar training gebracht. Ik heb de jongen niet meer gezien. Hij heeft nog wel een keer een berichtje gestuurd waarin hij vroeg of ik wilde afspreken en toen heb ik gereageerd dat ik geen contact meer met hem wil. Hij laat me nu gelukkig met rust. Ik heb nog steeds contact met mijn Julia begeleidster, al spreek ik haar best weinig, omdat ik nu eigenlijk alles met een vriendinnetje van sport bespreek. We appen nog soms!