QPIDO, DAT ZIJN WIJ

Qpido is het seksespecifiek expertisecentrum van Spirit. Op dit moment zijn onze werkgebieden de regio's Amsterdam, Zaandam, Purmerend en Alkmaar.


Qpido seksespecifiek expertisecentrum Amsterdam

Qpido, het Seksespecifiek Expertisecentrum van Spirit, bestaat uit een team van enthousiaste medewerkers die het belangrijk vinden dat seksualiteit bespreekbaar is. Wij willen dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien op het gebied van liefde, relaties, grenzen, dwang en seks.

Wij dragen hieraan bij door middel van het geven van voorlichtingslessen op middelbare scholen, het geven van consulten, het bieden van laagdrempelige ambulante hulp, het geven van voorlichtingen aan professionals en het meedoen aan campagnes. Daarnaast werken we nauw samen met andere organisaties.

Wij geven informatie over liefde, relaties, grenzen, dwang en seks. Kijk maar eens bij de pagina voor meisjes, jongens, ouders en professionals. Hebben een uitgebreide lijst van veel gestelde vragen en antwoorden voor meisjes, jongens, ouders of professionals.

Zijn gespecialiseerd in preventie en hulpverlening rond Sexting en Grooming voor meisjes, jongens, ouders en professionals.
Bieden hulp aan meisjes, jongens, ouders en professionals.

Qpido is werkzaam in verschillende gemeenten, Amsterdam, Zaanstreek-Waterland, Noord-Kennemerland en Amstelland en de Meerlanden. Voor Romeo en Julia dient er een beschikking afgegeven te worden door de gemeente waar de jongere woont. Dit werkt in iedere gemeente net even anders. Kijk hieronder wat voor jouw gemeente geldt:

Amsterdam: De beschikking kan worden afgegeven door een schoolmaatschappelijk werkster, door medewerkers van Samen Doen en de Ouder en Kind teams, door JBRA en door middel van een verwijzing van de huisarts

Zaanstad (Zaandam, Assendelft, Krommenie, Wormerveer, Westzaan, Zaandijk en Koog aan de Zaan): De beschikking kan worden afgegeven door de wijkteams Neem eerst contact op met Qpido 0629338064 of info@qpido.nl zodat we u hierin kunnen adviseren

Purmerend: De beschikking kan worden afgegeven door de wijkteams. Neem eerst contact op met Qpido 0629338064 of info@qpido.nl zodat we u hierin kunnen adviseren

Noord Kennemerland (Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Castricum, Heiloo, Langedijk): De beschikking kan worden afgeven door sociale wijkteams en door de centra voor jeugd en gezin. Neem eerst contact op met Qpido 0629338064 of info@qpido.nl zodat we u hierin kunnen adviseren

Amstelland en de Meerlanden (Hoofddorp, Ouder-Amstel, Amstelveen, Diemen, Alsmeer en Uithoorn):
De beschikking kan worden afgeven door de Centra voor Jeugd en Gezin. Neem eerst contact op met Qpido 0629338064 of info@qpido.nl zodat we u hierin kunnen adviseren

Uithoorn en Amstelveen: De beschikking kan worden afgegeven door het Amstelveenloket. Neem eerst contact op met Qpido 0629338064 of info@qpido.nl zodat we u hierin kunnen adviseren.

Overige gemeenten
Is uw kind niet woonachtig in de bovenstaande gemeente neemt u dan eerst contact met Qpido 06-29338064 of info@qpido.nl. Samen proberen we dan te kijken wat de mogelijkheden zijn.