Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Voorlichting

Ben er voor je

Reageren op onthulling seksueel grensoverschrijdend gedrag

Ben er voor je

‘Ben er voor je’ is een interactieve les die 90 minuten duurt, waarbij leerlingen leren hoe zij leeftijdsgenoten kunnen steunen als zij een ervaring van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan hen onthullen. Dit betekent dat zij leren om passend te reageren, waarbij ze rekening houden met de gevoelens van het slachtoffer en met hun taalgebruik. Na deze les ervaart de toehoorder minder stress en heeft de toehoorder meer vertrouwen om een slachtoffer te kunnen helpen. Leerlingen leren hoe zij leeftijdsgenoten kunnen steunen als zij een ervaring van seksueel grensoverschrijdend gedrag aan hen onthullen.

Door middel van toneel, kennisoverdracht en oefeningen krijgen de leerlingen in een veilige omgeving de kans om te werken aan bovengenoemde vaardigheden. De lessen worden verzorgd door ervaren voorlichters en een trainingsacteur, waarbij er oog en aandacht is voor het welzijn van iedere individuele leerlingen en de groep.

De trainingsacteur, Mandy Sleijpen, is tevens ervaringsdeskundige op het gebied van seksueel misbruik. Zij put uit haar eigen ervaringen om het taboe rondom seksueel misbruik bij kinderen te doorbreken. Tevens is zij oprichter van stichting Wij zijn M.

Doelgroep

De les is geschikt voor leerlingen vanaf het derde leerjaar in de bovenbouw van het middelbare onderwijs, het MBO en het HBO. De maximale groepsgrootte bedraagt 15 leerlingen.

Contact

Indien jouw school interesse heeft in dit spreekuur, kan er op maat een offerte gemaakt worden. Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact op.

  • Ben je een ouder/verzorger, geef dan aan voor welke instelling je een vraag hebt over een voorlichtingsles of een aanvraag wilt doen.
  • Stel hier je vraag over de voorlichtingsles of vertel voor welke groep(en) je de lessen wilt inplannen. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling (opleidingsniveau, geslacht en leeftijd) en de grootte per groep. Licht ook toe waarom je wilt dat de groepen deze voorlichtingsles krijgen.
  • Als je alleen een vraag hebt gesteld, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.