Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Voorlichting

Escaperoom

Het stopt bij jou

Door middel van de Escaperoom leren leerlingen welke impact het eigen gedrag heeft op het voorkomen van shame-sexting en oefenen, door het spelen van de escaperoom, hoe ze adequaat kunnen handelen wanneer iemand slachtoffer wordt van shame-sexting. .

Sexting is het met wederzijdse toestemming delen van seksueel getinte foto’s, video’s of berichten via mobiele telefoons of andere mobiele data.

Van shamesexting is sprake wanneer seksueel getinte foto’s, video’s of berichten ongewild en ongevraagd verspreid worden om het slachtoffer aan de schandpaal te nagelen.

Voorlichting

De voorlichting is geschikt voor leerlingen uit alle klassen van het voortgezet onderwijs. Het maximaal aantal leerlingen per groep bedraagt 15. Indien de klas groter is, zal deze opgesplitst worden in tweeën en krijgen de leerlingen gelijktijdig de voorlichting. Het spelen van de Escaperoom duurt circa 1 uur.

De escaperoom is ontwikkeld door Weerbaar In Seksualiteit (WIS) en geaccrediteerd door het RIVM. Dit betekent dat het een erkende Gezonde School-interventie is en dat er gebruik gemaakt kan worden van het stimuleringsbudget dat beschikbaar is voor scholen.

In Amsterdam vallen deze lessen onder de subsidie en zijn dus gratis.

Enthousiast?

Neem dan contact op met Sara Mooren, coördinator van de Escaperoom: voorlichtingen@qpido.nl of 0629338064.

Let op: het is niet mogelijk om één of twee groepen af te nemen. Vanwege de opbouwwerkzaamheden is het minimaal af te nemen aantal Escaperooms drie per locatie.

  • Ben je een ouder/verzorger, geef dan aan voor welke instelling je een vraag hebt over een voorlichtingsles of een aanvraag wilt doen.
  • Stel hier je vraag over de voorlichtingsles of vertel voor welke groep(en) je de lessen wilt inplannen. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling (opleidingsniveau, geslacht en leeftijd) en de grootte per groep. Licht ook toe waarom je wilt dat de groepen deze voorlichtingsles krijgen.
  • Als je alleen een vraag hebt gesteld, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.