Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Trainingen

Mensenhandel: Loverboys & Afhankelijkheidsrelaties

Hoe te handelen bij afhankelijkheidsrelaties?

Deze training is voor professionals die met kwetsbare jongeren werken en met name voor medewerkers in de jeugdzorg, jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. 

Voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met jongeren is het van belang bij te kunnen dragen aan het verminderen van seksueel risicogedrag en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik.

De training Mensenhandel: Loverboys & Afhankelijkheidsrelaties is voor professionals die werken met jongeren die kwetsbaar zijn en daardoor het risico lopen met mensenhandel en afhankelijkheidsrelaties te maken te krijgen. Hierbij kan het om zowel jongens als meisjes gaan. De training is met name passend voor medewerkers in de jeugdzorg, jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg.

Mensenhandel: Loverboys & Afhankelijkheidsrelaties is een training die Qpido binnen organisaties aanbiedt en op basis van losse inschrijving.

Dit leer je tijdens de training
Tijdens deze interactieve training delen we kennis, doen we oefeningen en is er ruimte voor inbreng van eigen casussen. Na de training:

  • Heb je een goed beeld van de huidige situatie rondom mensenhandel en afhankelijkheidsrelaties.
  • Herken je de signalen.
  • Kun je in gesprek gaan over signalen rondom mensenhandel en afhankelijkheidsrelaties.
  • Ken je het stappenplan van Commissie Azough.
  • Ken je de sociale kaart.
  • Ken je de weg naar het juiste hulpaanbod.
  • Weet je hoe te handelen bij mensenhandel en afhankelijkheidsrelaties.

Accreditatie
De training bestaat uit één dagdeel van vier uur. Na afronding van deze training ontvangt de deelnemer 5,0 SKJ-punten.

Contact
Heb je vragen over of interesse in deze training? Mail dan naar trainingen@qpido.nl.

Aanbod op maat
Qpido kan op het gebied van seksueel gezond opgroeien een training op maat verzorgen voor professionals die werken in de (jeugd)hulpverlening. Heb je specifieke wensen voor een training of voorlichting? Wil je ons aanbod mixen of onderdelen daarvan? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. We denken graag met je mee.