Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Ambulante hulpverlening

Nova

Afhankelijkheidsrelaties en seksuele uitbuiting

Als een jongere vermoedelijk of daadwerkelijk slachtoffer is van loverboys of mensenhandel, of in een afhankelijkheidsrelatie verkeert, biedt Qpido de ambulante hulp ‘Nova’. De hulpverlener werkt één op één met de jongere onder meer aan het vergroten van het vermogen om gelijkwaardige relaties aan te gaan en het aangeven of accepteren van seksuele grenzen. We creëren samen een realistisch beeld over liefde, relaties en seksualiteit. Voorheen spraken we van slachtoffers van loverboys. Deze verouderde term gebruiken we eigenlijk niet meer.

Doelgroep

Jongeren (12- 23 jaar) die vermoedelijk of daadwerkelijk slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting of mensenhandel, of in een afhankelijkheidsrelatie verkeren.

Doel

De begeleiding richt zich op het vermogen wensen en grenzen aan te geven, om hulp te vragen wanneer dit niet gerespecteerd wordt en zelfredzaamheid met als doel het ontwikkelen van een toekomst zonder misbruik en risicovolle relaties.

Aanpak

  • De jongere kan aangeven of er voorkeur is voor een mannelijke of vrouwelijke hulpverlener.
  • Nova begeleiding is gemiddeld vier uur per week. Dit kan zowel face-to-face als door te bellen of appen.
  • De hulpverlener is 24/7 telefonisch bereikbaar.
  • De begeleiding is op maat. Gemiddeld duurt de hulp achttien maanden.

Ervaring

Wil je weten hoe het is om hulp van Qpido te krijgen?

Aanmelden

Hulpverleners, onderwijzers, huisartsen en andere verwijzers kunnen een jongere aanmelden voor een Nova-traject. Ook ouders of jongeren zelf kunnen in bepaalde gemeentes aanmelden. Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan. Zorg dat je eerst telefonisch overleg hebt met Qpido om zeker te weten of de jongere in aanmerking komt en om te overleggen wat er nodig is om de financiering in orde te maken.

Jongeren kunnen met ons bellen of Whatsappen op 06-29338064. Anoniem chatten kan op dinsdag van 15.00 – 17.00 uur en op donderdag van 19.00 tot 21.00 uur.

Het Colleqtief

Voor een uitgebreid zorgaanbod rondom mensenhandel verwijzen we je naar Het Colleqtief: het expertisecentrum op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag en mensenhandel 18-/18+. Het Colleqtief heeft een bevlogen aanpak vanuit een samenwerking tussen Levvel en HVO-Querido.

Het Colleqtief adviseert gemeenten in het vormgeven van beleid rondom de aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en mensenhandel. Mensenhandel komt voor in verschillende vormen: seksuele uitbuiting, criminele uitbuiting en arbeidsuitbuiting. Het Colleqtief heeft expertise in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassen op al deze terreinen. Wij werken preventief aan het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast zet Het Colleqtief zich in voor slachtoffers van mensenhandel met als doel hun eigenwaarde te versterken en hen perspectief te bieden voor de toekomst. Wij bieden voorlichting, hulp en ondersteuning, opvang, training, zorgcoördinatie, consultatie en advies. Met name in de overgang van jeugd naar volwassenheid heeft de samenwerking tussen HVO-Querido en Levvel meerwaarde: de hulpverlening van 18- naar 18+ kan soepel verlopen. Bekijk via deze link de website van het Colleqtief.