Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Als een jongen of meisje seksueel risicogedrag vertoont, te maken heeft (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel misbruik, biedt Qpido de ambulante hulp ‘Romeo & Julia’ of ‘Nova’. De hulpverlener werkt één op één met de jongere onder meer aan het vergroten van de weerbaarheid en het aangeven of accepteren van seksuele grenzen. We creëren samen een realistisch beeld over liefde, relaties en seksualiteit.

Doelgroep

Jongens en meisjes die vermoedelijk of daadwerkelijk slachtoffer zijn van loverboys of mensenhandel, of in een afhankelijkheidsrelatie verkeren.

Doel

De begeleiding richt zich op weerbaarheid en zelfredzaamheid met als doel het ontwikkelen van een toekomst zonder misbruik en risicovolle relaties.

Aanpak

  • Jongens worden begeleid door een mannelijke hulpverlener en meisjes door een vrouwelijke hulpverlener, tenzij een jongere een andere voorkeur heeft.
  • Nova begeleiding is gemiddeld vier uur per week. Dit kan zowel face-to-face als door te bellen of appen.
  • De hulpverlener is 24/7 telefonisch bereikbaar.
  • De begeleiding is op maat. Gemiddeld duurt de hulp achttien maanden.

Aanmelden

Hulpverleners, onderwijzers, huisartsen en andere verwijzers kunnen een jongen of meisje aanmelden voor een Nova-traject. Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan. Zorg dat je eerst telefonisch overleg hebt met Qpido om zeker te weten dat hij of zij in aanmerking komt.

Jongeren kunnen met ons bellen of whatsappen op 06-29338064 . Anoniem chatten op maandagavond van 19.30 tot 21.30 en donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur kan ook.