Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Ambulante hulpverlening

Nova

Afhankelijkheidsrelaties en uitbuiting

Als een jongere vermoedelijk of daadwerkelijk slachtoffer is van loverboys of mensenhandel, of in een afhankelijkheidsrelatie verkeert, biedt Qpido de ambulante hulp ‘Nova’. De hulpverlener werkt één op één met de jongere onder meer aan het vergroten van de weerbaarheid en het aangeven of accepteren van seksuele grenzen. We creëren samen een realistisch beeld over liefde, relaties en seksualiteit.

Doelgroep

Jongeren (12- 23 jaar) die vermoedelijk of daadwerkelijk slachtoffer zijn van loverboys of mensenhandel, of in een afhankelijkheidsrelatie verkeren.

Doel

De begeleiding richt zich op weerbaarheid en zelfredzaamheid met als doel het ontwikkelen van een toekomst zonder misbruik en risicovolle relaties.

Aanpak

  • De jongere kan aangeven of er voorkeur is voor een mannelijke of vrouwelijke hulpverlener.
  • Nova begeleiding is gemiddeld vier uur per week. Dit kan zowel face-to-face als door te bellen of appen.
  • De hulpverlener is 24/7 telefonisch bereikbaar.
  • De begeleiding is op maat. Gemiddeld duurt de hulp achttien maanden.

Ervaring

Wil je weten hoe het is om hulp van Qpido te krijgen?

Aanmelden

Hulpverleners, onderwijzers, huisartsen en andere verwijzers kunnen een jongere aanmelden voor een Nova-traject. Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan. Zorg dat je eerst telefonisch overleg hebt met Qpido om zeker te weten dat hij of zij in aanmerking komt.

Jongeren kunnen met ons bellen of whatsappen op 06-29338064 . Anoniem chatten op maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op maandag- en donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur.