Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Ambulante hulpverlening

Romeo & Julia

Seksuele wensen en grenzen

Als een jongere seksueel risicogedrag vertoont, te maken heeft (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel misbruik, biedt Qpido de ambulante hulp ‘Romeo & Julia’ of ‘Nova’. De hulpverlener werkt één op één met de jongere onder meer aan het vergroten van de weerbaarheid en het aangeven of accepteren van seksuele grenzen. We creëren samen een realistisch beeld over liefde, relaties en seksualiteit.

Doelgroep

Jongeren (12- 23 jaar) die kwetsbaar zijn in hun seksuele ontwikkeling, seksueel risicogedrag vertonen of die moeite hebben met het aangeven of accepteren van seksuele grenzen. Ook jongeren met vragen rond gender en/of geaardheid kunnen worden aangemeld.

Doel

Het seksueel weerbaar maken en een gezonde seksuele ontwikkeling staan centraal om (herhaling van) seksueel risicogedrag te voorkomen.

Aanpak

  • De jongere kan aangeven of er voorkeur is voor een mannelijke of vrouwelijke hulpverlener.
  • Romeo & Julia begeleiding is gemiddeld één uur per week.
  • Er is wekelijks contact met de jongere, dit kan zowel face-to-face als door te bellen of appen.
  • De begeleiding is op maat. Gemiddeld duurt de hulp negen maanden.

Ervaring

Wil je weten hoe het is om hulp van Qpido te krijgen?

Aanmelden

Hulpverleners, onderwijzers, huisartsen en andere verwijzers kunnen een jongen of meisje aanmelden voor een Romeo of Julia-traject.  Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.

Ben je zelf een jongere of een ouder dan kun je met ons bellen of whatsappen op 06-29338064. Anoniem chatten kan op maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 13.00 tot 15.00 uur. Ook is de chat open op maandag, dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Romeo & Julia ‘Wacht’

In samenwerking met het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland (CSG), bieden wij Romeo & Julia ‘wacht’. Dit aanbod geldt voor jongeren tussen 12 en 23 jaar die te maken hebben gehad met seksueel geweld én woonachtig zijn in Amsterdam-Amstelland. De jongere, ouder(s) of hulpverlener(s) neemt contact op met het CSG. Zij maken een inschatting over de passende hulp. De begeleiding van Romeo & Julia ‘wacht’ richt zich op het afnemen of verdwijnen van traumaklachten.

Het traject duurt gemiddeld twaalf weken. Er is wekelijks contact. Als blijkt dat er alsnog therapie nodig is, verwijzen wij door en blijven wij betrokken tot de therapie kan starten.

Let op! Verwijzing is alleen mogelijk voor Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn en uitsluitend via het CSG.