Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Ambulante hulpverlening

Romeo & Julia

Seksuele wensen en grenzen

Als een jongere te maken heeft (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel misbruik, vragen heeft rondom geaardheid of gender, biedt Qpido de ambulante hulp ‘Romeo & Julia’ of ‘Nova’. De hulpverlener werkt één op één met de jongere onder meer aan het vergroten van het vermogen om hulp te vragen en het aangeven of accepteren van seksuele grenzen. We creëren samen een realistisch beeld over liefde, relaties en seksualiteit.

Doelgroep

Jongeren (12- 23 jaar) die ondersteuning nodig hebben om te leren hun wensen en grenzen aan te geven of andermans grenzen en wensen te respecteren, plezierige seksuele ervaringen op te doen, in staat zijn gelijkwaardige relaties aan te gaan en geen dader of slachtoffer worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook jongeren die vragen hebben rondom geaardheid of genderidentiteit kunnen aangemeld worden.

Doel

Een gezonde seksuele ontwikkeling en het voorkomen van slachtoffer- en daderschap staan centraal.

Aanpak

  • De jongere kan aangeven of er voorkeur is voor een mannelijke of vrouwelijke hulpverlener.
  • Romeo & Julia begeleiding is gemiddeld één uur per week.
  • Er is wekelijks contact met de jongere, dit kan zowel face-to-face als door te bellen of appen.
  • De begeleiding is op maat. Gemiddeld duurt de hulp negen maanden.

Ervaring

Wil je weten hoe het is om hulp van Qpido te krijgen?

Aanmelden

Hulpverleners, onderwijzers, huisartsen en andere verwijzers kunnen een jongere aanmelden voor een Romeo of Julia-traject.  Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.

Ben je zelf een jongere of een ouder dan kun je met ons bellen of Whatsappen* op 06-29338064. Anoniem chatten kan op dinsdag van 15.00 – 17.00 en donderdag van 19.00 – 21.00.

Let op: Als je ons via Whatsapp benadert kunnen we niet ingaan op de inhoud, wel kan er een belafspraak gemaakt worden.

Romeo & Julia Qracht

In samenwerking met het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland (CSG), bieden wij Romeo & Julia Qracht. Dit aanbod geldt voor jongeren tussen 12 en 23 jaar die te maken hebben gehad met seksueel geweld én woonachtig zijn in Amsterdam-Amstelland. De jongere, ouder(s) of hulpverlener(s) neemt contact op met het CSG via 0800 0188. Zij maken een inschatting over de passende hulp. De begeleiding van Romeo & Julia Qracht richt zich op het afnemen of verdwijnen van traumaklachten.

Het traject duurt gemiddeld twaalf weken. Er is wekelijks contact. Als blijkt dat er alsnog therapie nodig is, verwijzen wij door en blijven wij betrokken tot de therapie kan starten.

Let op! Verwijzing is alleen mogelijk voor Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Weesp en uitsluitend via het CSG.