Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Als een jongen of meisje seksueel risicogedrag vertoont, te maken heeft (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag of seksueel misbruik, biedt Qpido de ambulante hulp ‘Romeo & Julia’ of ‘Nova’. De hulpverlener werkt één op één met de jongere onder meer aan het vergroten van de weerbaarheid en het aangeven of accepteren van seksuele grenzen. We creëren samen een realistisch beeld over liefde, relaties en seksualiteit.

Doelgroep

Jongens en meisjes (12- 23 jaar) die kwetsbaar zijn in hun seksuele ontwikkeling, seksueel risicogedrag vertonen of die moeite hebben met het aangeven of accepteren van seksuele grenzen.

Doel

Het seksueel weerbaar maken en een gezonde seksuele ontwikkeling staan centraal om (herhaling van) seksueel risicogedrag te voorkomen.

Aanpak

  • Jongens worden begeleid door een mannelijke hulpverlener en meisjes door een vrouwelijke hulpverlener, tenzij een jongere een andere voorkeur heeft.
  • Romeo & Julia begeleiding is gemiddeld één uur per week.
  • Er is wekelijks contact met de jongere, dit kan zowel face-to-face als door te bellen of appen.
  • De begeleiding is op maat. Gemiddeld duurt de hulp negen maanden.

Ervaring

Wil je weten hoe het is om hulp van Qpido te krijgen?

Aanmelden

Hulpverleners, onderwijzers, huisartsen en andere verwijzers kunnen een jongen of meisje aanmelden voor een Romeo of Julia-traject.  Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan.

Ben je zelf een jongere of een ouder dan kun je met ons bellen of whatsappen op 06-29338064. Anoniem chatten op maandagavond van 19.30 tot 21.30 en donderdag tussen 15:00 en 17:00 uur kan ook.

Romeo & Julia ‘Wacht’

In samenwerking met het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland (CSG), bieden wij Romeo & Julia ‘wacht’. Dit aanbod geldt voor jongeren tussen 12 en 23 jaar die te maken hebben gehad met seksueel geweld. Wij richten ons in de begeleiding op het afnemen of verdwijnen van traumaklachten.

Het traject duurt gemiddeld twaalf weken. Als blijkt dat er nog therapie nodig is, verwijzen wij door en blijven wij betrokken tot de therapie kan starten.

Let op! Verwijzing is alleen mogelijk via het CSG.