Aanbod / Trainingen

Jongeren en seksualiteit

Deze training heeft als doel de handelingsverlegenheid rond dit onderwerp te doorbreken, zodat kinderen seksueel veilig en gezond kunnen opgroeien.

In het kader van de implementatie van het ‘Kwaliteitskader voorkomen seksueel misbruik in de jeugdzorg’ heeft Qpido de training ‘Jongeren en Seksualiteit ’ voor professionals, waar het bespreekbaar maken van seksualiteit in de opvoeding van jongeren centraal staat.

Een breed scala aan onderwerpen wordt uitgediept; van de gezonde seksuele ontwikkeling tot aan seksueel misbruik. Het delen van kennis, oefeningen, het Vlaggensysteem (ontwikkeld door Movisie en Sensoa) en de ruimte voor inbreng van eigen casussen maakt dat deze interactieve training professionals helpt hun eigen vaardigheden op dit gebied te versterken en uit te breiden.

Training voor pleegzorg

Op de training Seksualiteit en opvoeden is een variant ontwikkeld voor pleegzorg. Dit is een train-de-trainersmodule, waarbij pleegzorgmedewerkers worden getraind in het geven van een training aan pleegouders.

Accreditatie

De training bestaat uit 4 dagdelen. Na afronding van deze training ontvang je 22 SKJ-punten.

Contact over Jongeren en Seksualiteit?

Heb je vragen over of interesse in deze training? Vul dat onderstaand formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op. De prijs per persoon voor deze training is op aanvraag.

Wil je alleen een training krijgen in het Vlaggensysteem (aan de hand van zes criteria seksueel grensoverschrijdend gedrag van kinderen en jongeren leren duiden en bijsturen)? Klik dan op onderstaande button.
Vlaggensysteem

 

  • Ben je een ouder/verzorger, sla dit dan over.
  • Stel hier je vraag over de training of vertel voor welke groep je de training wilt boeken. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling van de groep(en) en de grootte per groep.
  • Als je alleen informatie wilt, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.