Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Trainingen

Seksualiteit en opvoeden

Van gezonde seksuele ontwikkeling tot misbruik

Deze training is voor professionals die met jongeren werken en met name voor medewerkers in de jeugdzorg, jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. 

Voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met jongeren is het van belang bij te kunnen dragen aan de gezonde seksuele ontwikkeling en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik.

‘Seksualiteit en opvoeden’ is een tweedaagse training die Qpido binnen organisaties aanbiedt en op basis van losse inschrijving. De kennis en vaardigheden die je opdoet in deze training zorgen ervoor dat je zelfverzekerd het gesprek over seksualiteit met kinderen, jongeren en ouders aangaat. Er wordt kennis gedeeld, oefeningen gedaan en er is ruimte voor inbreng van eigen casussen. Tijdens deze interactieve training leer je:

  • Wat gezonde seksuele ontwikkeling is.
  • Seksualiteit bespreekbaar te maken.
  • Social mediagebruik in relatie tot seksualiteit bespreekbaar te maken.
  • Seksueel (grensoverschrijdend) gedrag te beoordelen.
  • Seksueel misbruik te signaleren.
  • Te handelen bij (vermoedens van) seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Vlaggensysteem
Verder komt ook het door Movisie en Sensoa ontwikkelde Vlaggensysteem aan bod.Naast het reguliere vlaggensysteem bieden wij de mogelijkheid om het ‘Vlaggensysteem Buiten de Lijnen’, voor kwetsbare doelgroepen, en ‘Vlaggensysteem Residentiële Jeugdzorg’ toe te voegen aan de training.

Accreditatie
De training bestaat uit vier dagdelen van totaal 16 uur. Na afronding van deze training ontvangt de deelnemer 22 SKJ-punten.

Contact
Heb je vragen over of interesse in deze training? Mail dan naar trainingen@qpido.nl.

Aanbod op maat
Qpido kan op het gebied van seksueel gezond opgroeien een training op maat verzorgen voor professionals die werken in de (jeugd) hulpverlening. Heb je specifieke wensen voor een training of voorlichting? Wil je ons aanbod mixen of onderdelen daarvan? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. We denken graag met je mee.