Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Trainingen

Seksualiteit en opvoeden

Van gezonde seksuele ontwikkeling tot seksueel misbruik

Deze training is voor professionals die met jongeren werken en met name voor medewerkers in de jeugdzorg, jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. 

Voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met jongeren is het van belang bij te kunnen dragen aan de gezonde seksuele ontwikkeling en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik.

‘Seksualiteit en opvoeden’ is een tweedaagse training die Qpido binnen organisaties aanbiedt. De kennis en vaardigheden die je opdoet tijdens deze training zorgen ervoor dat je zelfverzekerd het gesprek over seksualiteit met kinderen, jongeren en ouders aangaat. Er wordt kennis gedeeld, oefeningen gedaan en er is ruimte voor inbreng van eigen casussen. Tijdens deze interactieve training leer je:

  • Wat gezonde seksuele ontwikkeling is.
  • Seksualiteit bespreekbaar te maken.
  • Social mediagebruik in relatie tot seksualiteit bespreekbaar te maken.
  • Seksueel (grensoverschrijdend) gedrag te beoordelen.
  • Seksueel misbruik te signaleren.
  • Te handelen bij (vermoedens van) seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Vlaggensysteem
Verder komt ook het door Movisie en Sensoa ontwikkelde Vlaggensysteem aan bod. Naast het reguliere vlaggensysteem bieden wij de mogelijkheid om het ‘Vlaggensysteem Buiten de Lijnen’, voor kwetsbare doelgroepen, en ‘Vlaggensysteem Residentiële Jeugdzorg’ toe te voegen aan de training.

Accreditatie
De training bestaat uit een e-learning van vier modules, een reflectietool en vier dagdelen van vier uur per bijeenkomst of twee dagen van acht uur. Na afronding van deze training ontvangt de deelnemer 16 SKJ-punten.

Contact
Heb je vragen over of interesse in deze training? Vul onderstaand formulier in of mail naar trainingen@qpido.nl, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanbod op maat
Qpido kan op het gebied van seksueel gezond opgroeien een training op maat verzorgen voor professionals die werken in de (jeugd) hulpverlening. Heb je specifieke wensen voor een training of voorlichting? Wil je ons aanbod mixen of onderdelen daarvan? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. We denken graag met je mee.

  • Vertel iets meer over wat we voor je kunnen doen, zodat de juiste Qpido-medewerker contact met jou op kan nemen.
  • Je telefoonnummer wordt alleen doorgegeven aan degene die contact met jou opneemt.