Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Trainingen

Jongeren en seksualiteit

Deze training heeft als doel de handelingsverlegenheid rond dit onderwerp te doorbreken, zodat kinderen seksueel veilig en gezond kunnen opgroeien.

Qpido heeft de training ‘Jongeren en Seksualiteit’ ontwikkeld na aanbeveling voortvloeiend uit de Commissie Samson. Commissie Samson heeft onderzoek naar gedaan seksueel misbruik bij kinderen die uit huis geplaatst zijn tussen 1945 en 2012. Een van de uitkomsten van dit onderzoek was dat er sprake blijkt te zijn van handelingsverlegenheid bij veel hulpverleners als het aankomt op het bespreekbaar maken van seksualiteit bij opgroeiende jongeren. Lees hier meer over de Commissie Samson.

Tijdens deze training komt een breed scala aan onderwerpen aan bod; van de gezonde seksuele ontwikkeling tot seksueel misbruik, van sexting en grooming tot het door Movisie en Sensoa ontwikkelde Vlaggensysteem. Er wordt kennis gedeeld, oefeningen gedaan en er is ruimte voor inbreng van eigen casussen. Deze training is interactief en helpt professionals hun eigen vaardigheden op dit gebied te versterken en uit te breiden.

Accreditatie

De training bestaat uit 4 dagdelen. Na afronding van deze training ontvang je 22 SKJ-punten.

Contact over Jongeren en Seksualiteit?

Heb je vragen over of interesse in deze training? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wil je alleen een training krijgen in het Vlaggensysteem waarbij je aan de hand van zes criteria seksueel gedrag van kinderen en jongeren leert duiden en bijsturen? Klik dan op onderstaande button.
Vlaggensysteem

 

  • Ben je een ouder/verzorger, sla dit dan over.
  • Stel hier je vraag over de training of vertel voor welke groep je de training wilt boeken. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling van de groep(en) en de grootte per groep.
  • Als je alleen informatie wilt, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.