Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Trainingen

Seksueel misbruik bij jongens

Hoeveel mannelijke slachtoffers ken jij?

Deze training is voor professionals die met jongeren werken en met name voor medewerkers in de jeugdzorg, jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. 

Voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met jongeren is het van belang bij te kunnen dragen aan het verminderen van seksueel risicogedrag en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik.

Qpido heeft in samenwerking met Bright GGZ de training Seksueel misbruik bij jongens ontwikkeld. Seksueel misbruik bij jongens komt meer voor dan je denkt. Eén op de vijfentwintig mannen is ooit verkracht. Dat wordt althans afgeleid uit de verhalen van cliënten die bij het Centrum Seksueel Geweld terechtkomen. Binnen de hulpverlening worden jongens vooral als dader gezien, maar veel minder als slachtoffer.

Seksueel misbruik bij jongens is een training die Qpido binnen organisaties aanbiedt.

Dit leer je tijdens de training
Tijdens deze interactieve training delen we kennis, doen we oefeningen en is er ruimte voor inbreng van eigen casussen. Je leert:

  • Signaleren of een jongen mogelijk slachtoffer is van seksueel misbruik.
  • Wat de verschillen zijn tussen misbruik bij jongens en meisjes.
  • Hoe je het gesprek aangaat wanneer je (lichte) vermoedens hebt dat een jongen slachtoffer is.
  • Doorverwijzen, welke instanties bieden hulp aan jongens die slachtoffer zijn van seksueel misbruik.

Reacties na de training
“Leerzaam en verhelderend. Een dader kan ook slachtoffer zijn. De training geeft een andere kijk op misbruik bij jongens.”

“De training geeft je inzicht in de verschillen tussen jongens en meisjes als slachtoffer en leert je ook over vormen en signalen en manieren om door te vragen. Heel fijn!”

“Psycho-educatie, het doorbreken van het taboe en de vooroordelen. Ik heb geleerd dat ik onderscheid moet maken tussen opvoeden en sensitief reageren. Filmpjes waren indrukwekkend en de balans tussen kennis, oefenen en filmpjes was prettig.”

Accreditatie
De training bestaat uit 1 dagdeel. Na afronding van deze training ontvangt de deelnemer 5,5 SKJ-punten.

Contact
Heb je vragen over of interesse in deze training? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanbod op maat
Qpido kan op het gebied van seksueel gezond opgroeien een training op maat verzorgen voor professionals die werken in de (jeugd)hulpverlening. Heb je specifieke wensen voor een training of voorlichting? Wil je ons aanbod mixen of onderdelen daarvan? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. We denken graag met je mee.

  • Ben je een ouder/verzorger, sla dit dan over.
  • Stel hier je vraag over de training of vertel voor welke groep je de training wilt boeken. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling van de groep(en) en de grootte per groep.
  • Als je alleen informatie wilt, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.