Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Trainingen

Seksuele uitbuiting

Hoe te handelen bij afhankelijkheidsrelaties?

Deze training is voor professionals die met kwetsbare jongeren werken en met name voor medewerkers in de jeugdzorg, jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. 

Voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met jongeren is het van belang bij te kunnen dragen aan de gezonde seksuele ontwikkeling en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik.

De training Seksuele uitbuiting is voor professionals die werken met jongeren die kwetsbaar zijn en daardoor het risico lopen met mensenhandel en afhankelijkheidsrelaties te maken te krijgen. Hierbij kan het om zowel jongens als meisjes gaan. De training is met name passend voor medewerkers in de jeugdzorg, jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg.

Seksuele uitbuiting is een training die Qpido binnen organisaties aanbiedt.

Dit leer je tijdens de training
Tijdens deze interactieve training delen we kennis, doen we oefeningen en is er ruimte voor inbreng van eigen casussen. Na de training:

  • Heb je een goed beeld van de huidige situatie rondom seksuele uitbuiting
  • Herken je de signalen
  • Kun je in gesprek gaan met cliënten en ouders/opvoeders over signalen rondom mensenhandel
  • Weet je hoe de Meldcode in te zetten bij vermoedens van mensenhandel
  • Weet je hoe te handelen bij mensenhandel

Accreditatie
De training bestaat uit één dagdeel van vier uur. Na afronding van deze training ontvangt de deelnemer 5,0 SKJ-punten.

Contact
Heb je vragen over of interesse in deze training? Vul onderstaand formulier in of mail naar trainingen@qpido.nl, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanbod op maat
Qpido kan op het gebied van seksueel gezond opgroeien een training op maat verzorgen voor professionals die werken in de (jeugd)hulpverlening. Heb je specifieke wensen voor een training of voorlichting? Wil je ons aanbod mixen of onderdelen daarvan? Neem via onderstaand formulier contact met ons op. We denken graag met je mee.

Het Colleqtief

Voor meer trainingen en zorgaanbod rondom mensenhandel verwijzen we je graag naar Het Colleqtief: het expertisecentrum op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag en mensenhandel 18-/18+. Het Colleqtief heeft een bevlogen aanpak vanuit een samenwerking tussen Levvel en HVO-Querido.

Het Colleqtief adviseert gemeenten in het vormgeven van beleid rondom de aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en mensenhandel. Mensenhandel komt voor in verschillende vormen: seksuele uitbuiting, criminele uitbuiting en arbeidsuitbuiting. Het Colleqtief heeft expertise in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassen op al deze terreinen. Wij werken preventief aan het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast zet Het Colleqtief zich in voor slachtoffers van mensenhandel met als doel hun eigenwaarde te versterken en hen perspectief te bieden voor de toekomst. Wij bieden voorlichting, hulp en ondersteuning, opvang, training, zorgcoördinatie, consultatie en advies. Met name in de overgang van jeugd naar volwassenheid heeft de samenwerking tussen HVO-Querido en Levvel meerwaarde: de hulpverlening van 18- naar 18+ kan soepel verlopen. Bekijk via deze link de website van het Colleqtief.

  • Stel hier je vraag over de training of vertel voor welke groep je de training wilt boeken. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling van de groep(en) en de grootte per groep.
  • Als je alleen informatie wilt, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.