Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Trainingen

Sexting & Grooming

TikTok, Youtube, Fortnite, Snapchat, Insta, GTA

Deze training is voor professionals die met jongeren werken en met name voor medewerkers in de jeugdzorg, jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. 

Voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met jongeren is het van belang bij te kunnen dragen aan de gezonde seksuele ontwikkeling en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik.

Dit leer je tijdens de training
Tijdens deze interactieve training delen we kennis, doen we oefeningen en is er ruimte voor inbreng van eigen casussen. Dit leer je tijdens de training:

  • Hoe het vermogen van kinderen en jongeren om ‘nee’ te zeggen vergroot kan worden ten aanzien van de risico’s op social media.
  • Het signaleren van van de risico’s op social media.
  • Ondersteunen van opvoeders in het opvoeden van hun kinderen op het gebied van social media.
  • Handvatten om in gesprek te gaan met kinderen over social media.

Accreditatie
Sexting & Grooming is een training die Qpido binnen organisaties aanbiedt en op basis van losse inschrijving. De training duurt 2 uur en is SKJ geregistreerd. Na afronding van deze training ontvangt de deelnemer 3 SKJ-punten. 

Contact
Heb je vragen over of interesse in deze training? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanbod op maat
Qpido kan op het gebied van seksueel gezond opgroeien een training op maat verzorgen voor professionals die werken in de (jeugd)hulpverlening. Heb je specifieke wensen voor een training of voorlichting? Wil je ons aanbod mixen of onderdelen daarvan? Mail ons op trainingen@qpido.nl. We denken graag met je mee.

Verder bieden wij ouders en opvoeders een voorlichting op het gebied van sexting en grooming.