Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Ambulante hulpverlening

Sterq

Traumabehandeling

Als een jongere (eenmalig) seksueel geweld heeft meegemaakt en als gevolg daarvan traumaklachten ontwikkeld, kan deze jongere aangemeld worden voor Sterq. De behandelaar biedt laagdrempelige traumatherapie, waarbij we ernaar streven zo snel als mogelijk te starten en dus zonder wachtlijst te werken. 

Doelgroep

Jongeren die in aanmerking komen voor Sterq zijn tussen de 12 en 18 jaar oud en hebben (eenmalig) seksueel grensoverschrijdend gedrag meegemaakt. Als gevolg daarvan ervaren zij traumaklachten.

Doel

Het doel van Sterq is om de traumaklachten te doen verminderen of verdwijnen, zodat de jongere in staat is de ervaring met seksueel grensoverschrijdend gedrag te verwerken op een manier dat het diens leven niet meer beïnvloed.

Aanpak

De behandeling duurt maximaal een half jaar. De behandelaar en de jongere spreken af op een kantoor van onze organisatie. In samenspraak zal besloten worden welke traumabehandeling het beste aansluit.

Aanmelden

Hulpverleners, onderwijzers, huisartsen en andere verwijzers kunnen een jongere aanmelden voor Sterq. Klik hier om naar de aanmeldpagina te gaan. Zorg dat je eerst telefonisch overleg hebt met Qpido om zeker te weten of de jongere in aanmerking komt.

Voor een aanmelding bij Sterq is het niet noodzakelijk om een andere hulpverleningstraject bij Qpido of Levvel te volgen.