Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Trainingen

Vlaggensysteem

Beoordelen en bespreken van seksueel gedrag

Deze training is voor professionals die met jongeren werken en met name voor medewerkers in de jeugdzorg, jeugdpsychiatrie, jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg. 

Voor iedereen die in zijn werk te maken heeft met jongeren is het van belang bij te kunnen dragen aan de gezonde seksuele ontwikkeling en het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik.

Movisie en Sensoa ontwikkelden het Vlaggensysteem. Het Vlaggensysteem stimuleert gezond seksueel gedrag en draagt bij aan het voorkómen en terugdringen van seksueel grensoverschrijdend gedrag onder kinderen en jongeren. Het biedt (professionele) opvoeders handvatten om seksueel gedrag adequaat te beoordelen, het bespreekbaar te maken en om gepast te reageren.

Het Vlaggensysteem is een training die Qpido binnen organisaties aanbiedt. De training wordt gegeven door gecertificeerde voorlichters.

Dit leer je tijdens de training
Tijdens deze interactieve training delen we kennis, doen we oefeningen en is er ruimte voor inbreng van eigen casussen. Je leert hoe het vlaggensysteem werkt. Het systeem heeft zes criteria voor seksueel gezond én seksueel grensoverschrijdend gedrag. Met behulp van deze criteria toetst een ouder of professional of het gedrag dat de jongere vertoont passend is. Vervolgens leer je ook hoe je passend kunt reageren op dit gedrag en de criteria kan bespreken met jongeren.

Vlaggensysteem Buiten de Lijnen en Residentiële Jeugdzorg
Naast het reguliere vlaggensysteem bieden wij de mogelijkheid de trainingen om ‘Vlaggensysteem Buiten de Lijnen’ en ‘Vlaggensysteem Residentiële Jeugdzorg’ te volgen. Om deze trainingen te volgen is basiskennis van het Vlaggensysteem noodzakelijk.

Vlaggensysteem Buiten de Lijnen
Buiten de Lijnen vormt een verdieping op het Vlaggensysteem.  Het past de methodiek van het Vlaggensysteem toe op de meer kwetsbare kinderen en jongeren. Denk aan:

  • Jongeren met een beperking.
  • Jongeren met een seksueel trauma.
  • Jongeren met een nieuw-westerse culturele achtergrond.
  • Jongeren met vragen rond gender en/of geaardheid.

Vlaggensysteem Residentiële Jeugdzorg
Deze training is gericht op professionals die werken met kwetsbare jongeren, die 24 uur per dag met elkaar op een groep wonen. In de training Vlaggensysteem Residentiële Jeugdzorg leer je gezond seksueel gedrag bevorderen en seksueel grensoverschrijdend gedrag terug te dringen.

Accreditatie

De training bestaat uit één dagdeel van 4 uur. Na afronding van deze training ontvangt de deelnemer 4,5 SKJ-punten.

Contact

Heb je vragen over of interesse in deze training? Vul onderstaand formulier in of mail naar trainingen@qpido.nl, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Aanbod op maat
Qpido kan op het gebied van seksueel gezond opgroeien een training op maat verzorgen voor professionals die werken in de (jeugd) hulpverlening. Heb je specifieke wensen voor een training of voorlichting? Wil je ons aanbod mixen of onderdelen daarvan? Mail dan naar trainingen@qpido.nl. We denken graag met je mee.

  • Stel hier je vraag over de training of vertel voor welke groep je de training wilt boeken. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling van de groep(en) en de grootte per groep.
  • Als je alleen informatie wilt, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.