Aanbod / Trainingen

Vlaggensysteem

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij kinderen en jongeren roept vragen op, zowel bij ouders als bij professionals. Sensoa ontwikkelde samen met Movisie een methodiek om seksueel gezond en seksueel grensoverschrijdend gedrag van kinderen en jongeren te duiden en bij te sturen. Deze methodiek noemen we het Vlaggensysteem.

Het Vlaggensysteem is een theoretisch onderbouwde en in de praktijk geteste pedagogische interventie. Dit betekent dat er handvatten worden aangereikt om actief een probleem op te lossen. Ook leert de ouder of professional met jongeren in gesprek te gaan over (ongezond) seksueel gedrag.

Het systeem heeft zes criteria voor seksueel gezond én seksueel grensoverschrijdend gedrag. Met behulp van deze criteria toetst een ouder of professional of het gedrag dat de jongere vertoont passend is bij de jongen/het meisje. Er wordt onderscheid gemaakt tussen:

Groene vlag: gezond seksueel gedrag en experimenteergedrag
Gele vlag: licht grensoverschrijdend gedrag
Rode vlag: ernstig grensoverschrijdend gedrag
Zwarte vlag: zwaar seksueel grensoverschrijdend gedrag

Aanmelden ‘Vlaggensysteem’

Qpido heeft twee gecertificeerde voorlichters die trainingen geven in het Vlaggensyteem aan ouders en professionals. Heb je interesse in deze training? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we contact met je op. De training duurt een dagdeel en de prijs is op aanvraag.

Het Vlaggensysteem is tevens onderdeel van de training voor professionals ‘Seksualiteit en Opvoeden’. Klik voor deze complete training op onderstaande button.

Seksualiteit en Opvoeden

 

  • Ben je een ouder/verzorger, sla dit dan over.
  • Stel hier je vraag over de training of vertel voor welke groep je de training wilt boeken. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling van de groep(en) en de grootte per groep.
  • Als je alleen informatie wilt, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.