Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Voorlichtingen

Liefde is…

De vier voorlichtingslessen van het pakket ‘Liefde is…’ leert jongeren op een respectvolle manier met elkaar omgaan, leert hen grenzen te herkennen bij zichzelf en anderen en die te respecteren.

De voorlichtingslessen worden doorgaans gegeven in de tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs, maar er is ook een aangepast programma voor groep 8 en de eerste klas.
De lessen worden verdeeld over vier weken gegeven door Qpido-voorlichters die écht met jongens en meisjes in gesprek gaan. Ze snijden op interactieve wijze de twee belangrijke (of misschien wel de belangrijkste?) onderwerpen in de puberteit aan: liefde en seks!

Jongens krijgen les van mannen; de meisjes van vrouwen. Wanneer er redenen zijn om hiervan af te wijken, denken wij daar uiteraard graag in mee!
Iedere week worden er andere thema’s behandeld. De onderwerpen zijn: seksualiteit, mannen, meisjes, liefde, grenzen, loverboys, nee en ja zeggen, homoseksualiteit, genderdiversiteit en social media.

‘Liefde is…’ aanvragen

‘Liefde is…’ wordt gesubsidieerd door Gemeente Amsterdam en kan daarom kosteloos op Amsterdamse middelbare scholen worden gegeven. Inmiddels heeft Qpido dit programma op diverse instituten met groot succes ingezet.

Vul onderstaande formulier in om de lessen aan te vragen voor jouw school of instelling.

Ben je een ouder en vind je dit interessant voor de school van jouw kind? Ook dan kun je onderstaand formulier invullen, zodat wij kunnen kijken wat de mogelijkheden zijn.

  • Ben je een ouder/verzorger, geef dan aan voor welke instelling je een vraag hebt over een voorlichtingsles of een aanvraag wilt doen.
  • Stel hier je vraag over de voorlichtingsles of vertel voor welke groep(en) je de lessen wilt inplannen. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling (opleidingsniveau, geslacht en leeftijd) en de grootte per groep. Licht ook toe waarom je wilt dat de groepen deze voorlichtingsles krijgen.
  • Als je alleen een vraag hebt gesteld, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.