Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Aanbod / Voorlichting

Liefde is…

Hoezo ongemakkelijk?!

De vier voorlichtingslessen van het pakket ‘Liefde is…’ leert jongeren op een respectvolle manier met elkaar omgaan, leert hen grenzen te herkennen bij zichzelf en anderen en die te respecteren.

De voorlichtingslessen worden doorgaans gegeven in de tweede en derde klas van het voortgezet onderwijs, maar er is ook een aangepast programma voor groep 8 en de eerste klas.
De lessen worden verdeeld over vier weken gegeven door Qpido-voorlichters die écht met de leerlingen in gesprek gaan. Ze snijden op interactieve wijze de twee belangrijke (of misschien wel de belangrijkste?) onderwerpen in de puberteit aan: liefde en seks!

Jongens krijgen les van mannen; de meisjes van vrouwen. Wanneer er redenen zijn om hiervan af te wijken, denken wij daar uiteraard graag in mee!
Iedere week worden er andere thema’s behandeld. De onderwerpen zijn: seksualiteit, jongens, meisjes, liefde, grenzen, loverboys, nee en ja zeggen, geaardheid, genderdiversiteit en social media.

De lessen zijn door  het NJI erkend als een effectief lesprogramma. We blijven voortdurend ontwikkelen en sluiten daardoor goed aan bij de actualiteit. De voorlichters worden uitgebreid geïnstrueerd over de inhoud van de lessen. We bestaan uit een jong en dynamisch team met affiniteit met jongeren en het onderwerp seksualiteit. We kennen geen taboes en alles is in de lessen bespreekbaar.

‘Liefde is…’ aanvragen

Qpido heeft op al een groot aantal middelbare scholen met veel succes de Liefde is.. lessen aangeboden. Het lessenpakket kan door heel Nederland gegeven worden. Met sommige gemeenten zijn inkoopafspraken, als je wilt weten hoe dit binnen jouw gemeente geregeld is, neem dan contact met ons op. Daarnaast kunnen we voor elke school een offerte maken, zodat we leerlingen, ouders en docenten kunnen ondersteunen.

Naast de scholen bedienen we ook zorginstellingen waar kinderen en jongeren in residentiële zorg verblijven of op ambulante basis begeleid worden. We werken graag op maat, voel je dus vrij om contact met ons op te nemen om te overleggen over de mogelijkheden.

Vul onderstaande formulier in om de lessen aan te vragen voor jouw school of instelling.

Heb je interesse in het lespakket voor jouw school of instelling? Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen doen? Vul dan onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.

  • Ben je een ouder/verzorger, geef dan aan voor welke instelling je een vraag hebt over een voorlichtingsles of een aanvraag wilt doen.
  • Stel hier je vraag over de voorlichtingsles of vertel voor welke groep(en) je de lessen wilt inplannen. Vermeld het aantal groepen, de samenstelling (opleidingsniveau, geslacht en leeftijd) en de grootte per groep. Licht ook toe waarom je wilt dat de groepen deze voorlichtingsles krijgen.
  • Als je alleen een vraag hebt gesteld, sla deze vraag dan over en verstuur het formulier.