Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Gids:Bescherm jezelf tegen Groomers!

1. Profiel afschermen

Wanneer jouw online profiel openbaar is, kan die ene knappe jongen of meisje van je school je opzoeken! Helaas betekent het ook dat een onbekend persoon, met verkeerde bedoelingen, alles van jouw leven kan bekijken. Zet daarom je profiel niet openbaar en accepteer alleen de mensen die je in het echt kent.

2. Wie ben jij?

Groomers kunnen heel makkelijk een nepprofiel aanmaken en jongens en meisjes benaderen/lokken. Er zijn zelfs programma’s die via de webcam een meisje van 15 jaar laten zien, terwijl er in werkelijkheid een man van 51 achter de computer zit. Let dus goed op, want je weet nooit zeker met wie jij contact hebt!

3. Hoe heet je date?

Als je nou wel een langere periode contact hebt met iemand via het internet en jij graag met diegene wilt afspreken, doe dit dan veilig! Vertel anderen over je afspraak en vertel ook waar en met wie je bent. Spreek overdag af op een openbare plek bijvoorbeeld in een café, restaurant of in de stad. Zoek iemand niet thuis op als je diegene niet (goed) kent. Neem iemand mee die je vertrouwt en jou kan helpen als dit nodig is.