Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Gids:Hoe herken je een mensenhandelaar?

1. De mensenhandelaar bestaat niet

Er is niet één soort mensenhandelaar en elke mensenhandelaar gedraagt zich weer anders. Toch zijn er een paar dingen waar je op kan letten.

2. Aandacht

Op sommige moment kan een mensenhandelaar heel aardig zijn en soms heel boos en kortaf. Als je dit niet leuk vindt, zeg dit dan tegen hem en ga weg als hij boos of agressief wordt.

3. Zijn eigen leven

Hij laat weinig los over zijn eigen leven of liegt hierover. Bij hem thuis afspreken kan bijvoorbeeld niet en je hebt nog nooit zijn familie ontmoet.

4. Grenzen verleggen

Hij probeert je over te halen om dingen te doen die je misschien liever niet doet. Bijvoorbeeld het sturen van een naaktselfie of door je te vragen iets uit te doen voor de webcam. Kortom, hij zet je onder druk.

5. Relaties met anderen

Hij probeert je relaties met je ouders, familie, vrienden en anderen te beïnvloeden. Bijvoorbeeld door je te laat thuis te brengen waardoor jij ruzie krijgt met je ouders. Ook zegt hij nare dingen over hen.

7. Dwang

Een mensenhandelaar kan gebruik maken van macht of dwang. Bijvoorbeeld door te dreigen met woorden of door fysieke agressie te gebruiken. Hij geeft je het gevoel dat je geen "nee" kan zeggen.

8. Let op!

Wanneer je wordt misbruikt is dit nooit jouw schuld! Mensenhandelaren zijn er op uit om je te misleiden, dit kunnen ze als de beste en op zo’n manier dat je het niet door hebt.

9. Hulp

Twijfel je of je te maken hebt met een mensenhandelaar of heb je nog vragen? Neem contact met ons op! Of praat met een volwassene over die je vertrouwt.