Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Gids:Hoe kom ik uit de kast?

1. Wat is "Uit de kast komen"?

In de wereld waarin we leven is hetero zijn de norm. Dat betekent dat de meeste mensen op personen van het andere geslacht vallen. Als jij homo, lesbisch of biseksueel bent, kan dat anders zijn dan men van je verwacht. Wanneer je aan je omgeving vertelt dat gay of bi bent, noemen ze "Uit de kast komen".

2. Wie vertrouw je?

Bedenk aan wie je het wilt vertellen. Kies iemand waarvan je denkt dat diegene goed reageert. Iemand die het niet doorvertelt aan anderen. Kortom, iemand die je vertrouwt.

3. Goed moment?

Kies een moment uit die goed voor jou voelt. Bijvoorbeeld tijdens de afwas met je moeder of als je met een vriend samen ergens aan het hangen bent.

4. Wat vind jij?

Als je twijfelt of iemand positief reageert, vraag dan eerst eens hoe iemand denkt over homo of lesbisch zijn.

5. Geef de tijd

Mensen kunnen heel verschillend reageren. Sommige mensen vinden het gelijk leuk en anderen hebben even tijd nodig om te wennen. Jij hebt er zelf waarschijnlijk ook al een tijd over nagedacht, zij hebben de tijd ook nodig. Geef ze deze.

6. Zijn wie je bent!

Soms reageren mensen niet zo fijn. Ga dan niet in discussie, zeg ze dit wel. Als je hierdoor vrienden kwijtraakt, weet dan dat dit geen échte vrienden waren. Zoek steun bij mensen die je nemen zoals je bent! [bron: sense.info]