Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Gids:Sexting doe je zo!

1. Doe het niet :)

"Doe het niet", is ons advies. Je weet niet wie jouw sexy foto of video allemaal nog meer te zien krijgen. Daar heb je geen controle meer op als je het verzonden hebt. Als jouw foto verspreid wordt en op internet belandt, dan is het heel moeilijk dat daar weer af te krijgen.

2. Onherkenbaar

Als je dan toch een spannende foto of video wilt sturen, zorg dat je hoofd niet op de foto staat. Zorg ook dat er geen herkenbare dingen in beeld komen die naar jou kunnen leiden. Denk aan familiefoto’s, sieraden of – in het geval van een filmpje – je stem.

3. Alleen als jij het wilt

Laat je nooit dwingen tot het sturen van een foto en doe het echt alleen omdat jij dat zelf wilt. Word je wel gedwongen, vertel dit dan direct aan je ouders of aan iemand die je vertrouwt. Je kunt ook met ons contact opnemen.

4. Niet doorsturen

De kans is groot dat jij ook wel eens een naaktfoto via whatsapp hebt gekregen. Als je hier niet om vraagt, kan je hier niks aan doen! Maar stuur niks door. Wanneer jij dit namelijk weer deelt met jouw vrienden, ben jij schuldig aan het verspreiden van kinderporno.