Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Gids:Veilig seks hebben

1. Anti wat?

De verzamelnaam voor technieken waar je zwangerschap en/of een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) mee voorkomt heet anticonceptie of voorbehoedsmiddel. Welke zijn er?

2. Mannencondoom

Het meest gebruikte voorbehoedsmiddel dat je beschermt tegen zwangerschap én tegen SOA's. Bij elke keer dat je seks hebt gebruik je een nieuw condoom.

3. Vrouwencondoom

Het lijkt op een heel groot mannencondoom, wat voordat de penis de vagina ingaat, in de vagina gebracht moet worden. Dit condoom gebruik je eenmalig en beschermt tegen zwangerschap en SOA's.

4. De pil

De (anticonceptie)pil neemt een vrouw dagelijks in en beschermt tegen ongewenst zwanger worden. Als je de pil trouw inneemt en niet vergeet, is dit een veilig voorbehoedsmiddel. Het beschermt niet tegen SOA's!

5. Pleister

De anticonceptiepleister is huidkleurig en is ongeveer 4 x 4 centimeter groot en is bedoeld voor de vrouw. De pleister blijft één week zitten. Het beschermt niet tegen SOA’s.

6. De nuvaring

De anticonceptie-ring is van flexibel kunststof die een vrouw drie weken in de vagina draagt. De vierde week haal je de ring eruit en word je ongesteld. Beschermt tegen zwangerschap, niet tegen SOA's.

7. Prikpil

De prikpil is voor de vrouw en met één injectie beschermt het een vrouw ongeveer 12 weken tegen zwangerschap. De prikpil wordt gegeven door de huisarts. Beschermt niet tegen SOA’s.

8. Staafje

Het anticonceptiestaafje voor de vrouw heeft de grootte van een lucifer en wordt in de bovenarm gezet. Dit staafje geeft 3 jaar hormonen af om zwangerschap te voorkomen. Beschermt niet tegen SOA’s.

9. Spiraaltje

Het hormoon- of koperspiraaltje wordt door de huisarts of gynaecoloog in de baarmoeder gebracht. Je bent tussen de 5 en 10 jaar beschermd tegen zwangerschap. Beschermt niet tegen soa’s.

10. Keuzes keuzes

Zoals je ziet, is er veel beschikbaar om zwangerschap of SOA te voorkomen. Heb je geen vaste relatie, bedenk dan wat het beste bij je past. Heb je wel een vriend(in), dan kun je samen kijken wat goed bij jullie past.

Bron: vrijendoejezo.nl