Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

28 juni 2019

5 Dingen die je nog niet wist over vrouwen

Artikel
Terug naar overzicht

1. Vrouwen voelen meer pijn

De ‘mannengriep’ is een bekend fenomeen: mannen schijnen hun pijn nogal te overdrijven. Dit terwijl vrouwen juist sneller en heviger pijn ervaren dan mannen! Zij hebben namelijk meer pijnreceptoren in hun lichaam. Misschien zeuren ze minder omdat ze meer gewend zijn?

2. De meeste vrouwen komen niet klaar door penetratie

Misschien zie jij ‘seks’ vooral als ‘penetratie’, maar het is natuurlijk veel meer dan dat. Voor mannen is penetratie (meestal) een makkelijke manier om een orgasme te bereiken, maar slechts 18% van de vrouwen kan op die manier klaarkomen. Dit wil niet zeggen dat penetratie voor een vrouw niet fijn is, maar het belangrijkst voor haar is dat haar clitoris gestimuleerd wordt. Dat is het ‘knopje’ bovenin de vulva. Maar let op: de clitoris is meer dan dat!

3. Clitoris is meer dan alleen knopje

In de 17e eeuw werd dit al ontdekt, maar doordat vrouwelijke seksualiteit door de geschiedenis heen vaak is gezien als iets minder belangrijks, iets verkeerds of zelf iets wat helemaal niet bestaat, verdween het weer uit de biologieboeken. In de 19e eeuw gebeurde hetzelfde opnieuw en pas in 1998 werd het voor de derde keer ontdekt: de clitoris is een orgaan van ongeveer 10 cm lang, dat voor het grootste deel in het lichaam van de vrouw zit. Het zichtbare knopje is dus maar een klein deel van de clitoris! Afhankelijk van de ligging van de clitoris in het lichaam, is het voor sommige vrouwen wel mogelijk om klaar te komen door penetratie.

4. Menstruatie is afstoting van slijmvlies

Je weet waarschijnlijk dat vrouwen elke maand bloeden, maar waar komt dat nou precies door? Een vrouwenlichaam bereidt zich iedere maand voor op een zwangerschap. Halverwege de maand is er een eisprong: een eitje gaat van de eierstok naar de eileider. Als deze bevrucht wordt, gaat hij zich nestelen in de baarmoeder. Daarom komt er een dikke wand van slijm en bloed aan de binnenkant van de baarmoeder. Hieruit haalt de eicel voedingsstoffen. Als er geen eicel bevrucht is, stoot de baarmoeder het slijmvlies weer af en dat is de menstruatie.

Naast deze lichamelijke effecten, heeft de hele menstruatiecyclus ook mentale effecten. In de eerste twee weken van de cyclus gaat het humeur omhoog en stijgt ook de zin in seks. Na de eisprong dalen beiden weer. Vandaar de moodswings waar vrouwen soms last van hebben!

5. Ook vrouwen masturberen

Over mannen is het algemeen bekend dat zij masturberen en dat wordt heel normaal gevonden. Dat het voor vrouwen ook heel normaal is om te masturberen, weten minder mensen. Er is wel een verschil, maar het is waarschijnlijk veel kleiner dan je denkt: 71% van de vrouwen masturbeert tegenover 95% van de mannen.

Door: Carmen Kloosterhuis

Terug naar overzicht