Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

08 september 2019

Gezoend en toch een tikkie!

Jongeren artikel
Terug naar overzicht

Al een tijdje kennen we elkaar. We zitten op dezelfde school en zien elkaar vaak in de gangen. We hadden nog nooit echt met elkaar gesproken, tot Tom me een paar weken geleden ineens ging volgen op Insta. Ik voelde een soort kriebel door mijn lijf gaan toen ik die melding op mijn telefoon zag. Ik ben hem terug gaan volgen. Hij likete mijn foto’s. Ik vond het doodeng, maar heb ook zijn foto’s geliket. Toen zijn eerste reactie onder een foto kwam, een hartje, sloeg mijn hartje over.

Tom is knap, hij is echt het type jongen waar ik helemaal verliefd op kan worden. Dat dit ook gebeurd is, was voor mij eigenlijk geen verrassing. Mijn vriendinnen wisten het ook. Ze leefden met me mee toen hij me likete en begon te reageren op mijn foto’s.
Toen hij me een DM stuurde, heb ik een screenshot daarvan gelijk met mijn vriendinnen gedeeld. Ze waren zo blij voor me en gaven me advies: wacht met reageren, denk na over wat je zegt, je mag wel enthousiast doen, maar niet wanhopig overkomen. Als je wilt dat hij je leuk gaat vinden, moet je een beetje ‘hard to get’ spelen en niet te makkelijk zijn. Ik vond dat moeilijk. Elke keer als ik een melding kreeg, schoot mijn hartslag omhoog. Ik wilde het lezen en reageren en met moeite kon ik het leesmoment nog een paar minuten uitstellen, maar ik kon me dan echt niet meer op iets anders concentreren.

“Als je wilt dat hij je leuk gaat vinden, moet je hard to get spelen”

De gesprekken gingen vanzelf. Tom praatte zo makkelijk, hij was grappig en geïnteresseerd. Hij stelde me vragen, maakte complimentjes en ik voelde steeds meer kriebels als ik aan hem dacht. Ik scrolde meerdere keren per dag door zijn tijdlijn, las onze gesprekken elke keer opnieuw. We hadden elkaar zelfs op Snap en spraken daar ook met elkaar. Ik voelde me bijzonder door zijn aandacht.
Maandag vroeg hij me of ik een keer wilde afspreken. Ik kon het niet geloven! Hij wilde met mij afspreken. M’n vriendinnen zeiden weer dat ik niet te gretig moest overkomen. Ik wilde dolgraag, maar heb gezegd dat ik pas vrijdag af kon spreken. Na schooltijd bijvoorbeeld.
Tom stelde voor om naar de bioscoop te gaan. Ik mocht de film kiezen. Dat vond ik echt moeilijk. Ik hou van romantische comedy’s, maar dat zou hij vast veel te meisjesachtig vinden. Er draaien ook wel meer jongensachtige films, actie enzo, maar dat vind ik dan weer niks. Uiteindelijk heeft Evelyn, mijn beste vriendin, aan haar broer gevraagd welke film ik moest kiezen. Tom was het gelukkig eens met die keuze.

“Hij moet mijn zweethanden gevoeld hebben”

Afgelopen vrijdag was het dan zover. We hadden afgesproken om elkaar bij de bioscoop te zien. Ik vond het echt super awkward, we hadden nog nooit in het echt met elkaar gepraat, alleen maar online. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen en verwachten, maar Tom deed super lief. Hij nam een beetje de leiding. Hij zei dat hij de kaartjes wel zou kopen en daarna haalden we voor onszelf wat te drinken. Hij betaalde zijn eigen drinken en ik de mijne. De film was leuk, de zenuwen zakten wel een beetje. Ik had zweethanden, omdat ik daten niet zo gewend ben. Ik rook zijn luchtje steeds, hij rook zo lekker!
Op een gegeven moment voelde ik hoe zijn vingers de mijne pakten. Hij moet mijn zweethanden gevoeld hebben, maar zei er niks van. Toen de film afgelopen was, bleef hij mijn hand vasthouden. Super spannend! We liepen naar buiten, het was inmiddels donker geworden. Tom liep met me mee naar mijn fiets. Hij zei dat hij de film leuk vond en keek me intens aan. Ik kon niet wegkijken, zijn mooie bruine ogen hadden me gevangen. Hij boog voorover. Ik boog naar hem toe en onze lippen raakten elkaar. We zoenden. Ik zoende met Tom! Het was heerlijk, beter dan ik ooit had kunnen bedenken. De zoen duurde niet lang, maar na afloop voelde ik zijn lippen nog altijd tegen de mijne. Ik tintelde. Ik was verliefd.
Toen ik wegfietste, appte ik Evelyn. Ze moest dit weten. Ze had het gehoopt voor me en ze was zo blij! Ik stopte mijn telefoon weer weg.

“Ik had een berichtje van hem, maar niet het bericht waar ik op hoopte…”

Thuis zette ik mijn fiets in de schuur en checkte mijn telefoon, hopend op een berichtje van Tom. Ik had een berichtje van hem!
Maar niet het bericht waarop ik hoopte… Het was een tikkie. Voor €9,25. Mijn bioscoopkaartje. Stuurde hij me nou een tikkie?! Voor het kaartje waarvan hij zelf aangeboden had het te halen? Dit voelde niet goed. Een lichte paniek sloeg toe. We hebben gezoend, het was leuk, de date was geslaagd. En nu dit? Hij had niet gezegd dat hij wilde dat ik mee zou betalen. Had ik dan onze drankjes moeten betalen? Hij is toch de jongen? Hoort hij dan niet meer te betalen?
Ik durfde niet zo goed meer naar binnen. Mijn moeder, die wist van deze date, zat in spanning op me te wachten. Ze zou willen weten hoe het geweest was. Ik wilde vertellen dat ik verliefd was, dat ik gezoend had met de jongen op wie ik stiekem al zo lang gek was. Maar dat tikkie overschaduwde alles. Mijn moeder zag het aan mijn gezicht. Ze probeerde me gerust te stellen. Dat hij een tikkie stuurde hoefde niet te betekenen dat hij me niet leuk vond. Maar ik weet het niet. Een tikkie na een date? Waarop je gezoend hebt? Dat is toch raar? Het voelt als een klap in mijn gezicht…

Dani, 16 jaar

Terug naar overzicht