Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

06 juli 2019

Ik ben moslim, ik ben homo en ik ben open over seks. Thuis is dit anders.

Q&A
Terug naar overzicht

In de maand ‘juli’ hebben we het over cultuur. We spreken verschillende jongeren over hun achtergrond, geloof en wat dit voor invloed heeft op hun seksualiteit. Deze week een Iraanse jongen van 21 jaar.

‘Ik ben samen met mijn ouders als kind van twee jaar uit Iran gevlucht en in Nederland opgevoed. Ik ben moslim en streng gelovig opgevoed. Thuis heb ik geen seksuele voorlichting gehad. Er werd eigenlijk nooit echt over verliefdheid en seksualiteit gepraat, maar ik was niet anders gewend. Ik heb het niet heel erg gemist, maar ik vond het wel vervelend dat ik niet alles eerlijk kon zeggen. Ik ben moslim, ik ben homo en open over seks. Thuis is dit anders.

‘Ik durfde dit pas op mijn 19e aan mijn ouders te vertellen.’

Terwijl ik het zelf al lang wist. Het was fijn geweest als er open over dit soort onderwerpen gesproken kon worden. Of nog belangrijker, dat ik mijzelf kon zijn. Nu ben ik aan mijn kennis gekomen via internet, vrienden en veel oefenen. Seks voor het huwelijk mocht niet, maar ik sta hier zelf niet achter. Ik vind dat iedereen dat voor zichzelf moet bepalen, als je er zelf maar achter staat. Mocht ik zelf kinderen krijgen zou ik mijn kinderen zeker voorlichten. Ik vind het belangrijk om te weten wat zij doen en met wie. Ik wil enge ziektes en vervelende situaties voorkomen. Ik zou dit aanpakken door met hun te gaan zitten en goed te communiceren. Communicatie vind ik erg belangrijk! Ik vind dat kinderen alles tegen je moeten kunnen zeggen, ongeacht het probleem of de situatie die zich voordoet. Kinderen moeten een vertrouwd gevoel hebben bij hun ouders en het gevoel hebben dat zij alles kunnen zeggen. In mijn situatie was dit anders en dat gun ik anderen kinderen niet.

Jongen (21 jaar)

Terug naar overzicht