Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
jada jongerenredactie diana leeflang event

24 juni 2019

Jada (13) uit onze jongerenredactie doet verslag van Girl Talk Live

Jongeren artikel
Terug naar overzicht

Op zaterdag 15 juni was er in het Volkshotel in Amsterdam een Girl Talk Live met Diana Leeflang. Girl Talk Live was een event waar gesproken werd over seks, liefde, relatie, ongesteldheid, enzovoort. Meiden konden anoniem en niet-anoniem vragen stellen en insturen, die tijdens het event werden beantwoord.

De sfeer was heel gezellig. Toen Diana Leeflang binnenkwam was iedereen heel enthousiast, ook Diana zelf. Het event werd gestart met een intro: wie is Diana Leeflang? Waar ken jij haar van? Wat vind je zo leuk aan haar? Diana Leeflang is een 24-jarige YouTuber die video’s maakt over fashion, lifestyle, haar dagelijks leven en girl talk.

“Hoe keek jij naar je leven toen je 16 was? En wat zou je nu tegen de 16-jarige jij zeggen?”

De eerste vraag die werd besproken, was een vraag aan Diana: hoe keek jij naar je leven toen je 16 was? En wat zou je nu tegen de 16-jarige jij zeggen? Daarop antwoordde ze met een verhaal over haar middelbareschooltijd, waarin ze een beetje een buitenbeentje was. Na een verhuizing werd ze gezien als de nieuweling. De tip die ze gaf aan mensen die hetzelfde hebben en aan alle andere 16-jarigen: wees jezelf en blijf vooral naar jezelf luisteren, anders gaat het alleen maar tegen je werken.
Een ander onderwerp was verliefdheid: hoe ga je daarmee om? Bij dit onderwerp had het publiek ook veel verhalen om met de rest te delen.
En hoe ga je om met eenzaamheid? Het is een onderwerp waar bijna niemand over (durft) te praten, maar het is toch belangrijk dat je weet wat je moet doen en wat niet. Er werden veel vragen gesteld en iedereen kon elkaar aanvullen. Er werd luchtiger over gesproken dan ik zou denken.
Doordat de groep niet al te groot was, voelde je je prettiger om over sommige onderwerpen te praten.

“Geen enkele vraag die werd gesteld werd als raar gezien”

Geen enkele vraag die werd gesteld werd als raar gezien. Er kwamen tips en tops van alle kanten. Ongesteldheid bijvoorbeeld: op dit onderwerp rust nog steeds een taboe. Veel meisjes en ook vrouwen vinden het ‘raar’ om erover te praten. Tijdens de Girl Talk Live werd er veel gepraat over hoe je de eerste keer aanpakt en over do’s en don’ts wanneer je ongesteld bent.
Anticonceptie was ook één van de onderwerpen waar veel vragen over waren. Er werd rondgevraagd wat iedereen als voorbehoedsmiddel gebruikt. Iedereen kan elkaar vertellen wat ze gebruiken en waarom. Ze vertelden hun ervaringen en waarom ze dingen af- en aanraden.
Een van de belangrijkste gesprekken ging over sexting: het versturen van seksueel getinte foto’s en/of video’s. Ook al is het onder de 18 jaar strafbaar, gebeurt het nog vaak dat minderjarigen naaktfoto’s- en filmpjes naar elkaar sturen. Bijna iedereen op het event was het erover eens dat het onhandig is, want als het wordt verspreid over het internet, gaat dat nooit meer weg. Wanneer mensen jouw foto of filmpje in handen hebben kunnen ze er alles mee doen wat ze willen.

“Mensen kunnen met jouw foto of filmpje alles doen wat ze willen”

Aan het einde van het event werd iedereen bedankt voor het komen. Ook Diana Leeflang is hartelijk bedankt voor het leiden van deze gezellige girl talk. Er werd een mooie groepsfoto gemaakt en iedereen kon nog napraten met een drankje en een snack. Iedereen kreeg een eigen goodiebag mee met daarin allerlei leuke spulletjes.
Wat ik heb geleerd van dit leuke event is: geen vraag is te gek, blijf jezelf, als je problemen hebt moet je daar vooral over kunnen praten en als meiden moet je elkaar steunen.

jada jongerenredactie diana leeflang event

Jada Fraay, 13 jaar

Terug naar overzicht