Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

25 juni 2019

Liever bewerkt.. of mooi zijn zoals je bent?

Jongeren artikel
Terug naar overzicht

Deze maand staat in het thema ‘reality check’. Jessica (19 jaar) geeft haar mening over de ‘reality’ op social media.

‘Op sociale media gaat het er niet altijd eerlijk aan toe. Influencers zijn daar onderdeel van.’

‘Ik vind dat de druk van mooi zijn op sociale media erg hoog is. Apps zoals Instagram gaan er tegenwoordig alleen nog maar om hoeveel likes je krijgt en of je wel een mooie sfeer neerzet. Helaas is de wereld van sociale media giftig. Iedereen wil de mooiste zijn en de meeste volgers hebben. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat zij hun eigen foto’s bewerken. Alles om maar een dunnere heup te hebben, minder sproeten, minder puistjes of mooiere benen. Sommige doen het zelf en dan is het heel duidelijk dat er gefotoshopt is en andere laten het professioneel doen, waardoor het bijna niet te zien is.

‘Eigenlijk is bijna alles wat je op sociale media ziet nep.’

Veel beroemde mensen doen dit. Ze proberen zo een mooi plaatje te posten, wat weer resulteert in meer volgers en meer mensen die door hun gepromote producten kopen. Eigenlijk is bijna alles wat je op sociale media ziet nep. Influencers spelen hier een grote rol in. Als influencer heb je een grote groep volgers en heb je invloed op deze mensen. Soms gaat dit om jonge kinderen en tieners. Zij zien het gedrag dat influencers vertonen als normaal. Tieners willen lijken op de knapste dames van het internet, zonder te weten dat dit eigenlijk niet realistisch is. Hierdoor ontstaat er een generatie die onrealistische doelen stelt. Zo kunnen er eetstoornissen ontstaan, omdat meisjes zichzelf niet mooi genoeg vinden en willen lijken op beroemdheden, zoals Kim Kardashian.

‘Sommige werken alleen een puistje weg, waardoor het lijkt dat ze een gave huid hebben.’

Het gaat niet altijd om de grote dingen, zoals je heupen groter of kleiner maken. Sommige werken alleen een puistje weg, waardoor het lijkt dat ze een gave huid hebben. Het belangrijkste om te weten is dat je niet moet luisteren naar alle online chaos. Je bent mooi zoals je bent en je hoeft absoluut niet mee te doen met modetrends. Zolang je maar bent wie je bent en jezelf mooi vindt, dat is het belangrijkste. Iedereen is namelijk mooi op zijn of haar eigen manier.’

Jessica, 19 jaar

Wat vind jij? Ben je het met Jessica eens? Kan photoshoppen wel of geen kwaad? Je kunt ons altijd een mail sturen (info@qpido.nl).

Terug naar overzicht