Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

05 maart 2019

Met opgeheven hoofd keert ze terug naar school

Artikel
Terug naar overzicht

Vaste prik voor Thomasz Lin (regisseur “NU OVERAL TE ZIEN!”) op de donderdagavond is de dramaserie op NPO1, Oogappels. Oogappels is een serie die hedendaagse problemen van jongeren en hun ouders aan de kaak stelt. Zo ook het onderwerp Sexting. Afgelopen donderdag was weer een fantastische, maar ook aangrijpende uitzending. 

“De foto ging de hele school rond en Hansje was wanhopig.”

Hansje (Juna de Leeuw) had in de aflevering van 21 februari een foto verstuurd naar haar “vriendje” Milan. De foto ging de hele school rond en Hansje was wanhopig, ze zou willen dat ze “op zou lossen in een bad met zoutzuur”. Haar pleegvader helpt haar door tegen de deur van haar slaapkamer te gaan zitten en te vertellen over de ellende die hij heeft meegemaakt. Gelukkig komen ook haar zus Lieke (Susan Radder) en haar stiefbroer Chris (Thor Braun) in actie en maken een video waarin leeftijd- en schoolgenoten worden toegesproken dat dit leed dieper gaat dan je zelf kunt bedenken. Met de steun van haar familie vindt Hansje de kracht om met opgeheven hoofd terug te gaan naar school. Dit na dagen wanhopig in bed te hebben gelegen en het leven niet meer te zien zitten. Heel moedig van haar.

In de uitzending van afgelopen donderdag kon je zien hoe Hansje het leven weer oppakt na de intense rotstreek van Milan om haar filmpje online te zetten. Het onderwerp sexting wordt op deze manier onder de aandacht gebracht. Zowel bij ouders als kinderen. In het algemeen zie je steeds meer maatschappelijk gerelateerde onderwerpen in Nederlands drama. Series zoals Spanga’s, Brugklas, Oogappels zijn hier goede voorbeelden van.

“Weet dat je nooit alleen bent.”

In de serie vindt Hansje genoeg steun om weer door te kunnen, maar soms heeft iemand deze steun niet. Weet dat je nooit alleen bent. Je kunt altijd contact opnemen met Qpido, onze hulpverleners (en ervaringsdeskundigen) kunnen je helpen.

Terug naar overzicht