Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

11 juli 2019

Mijn vader zou het liefst voor de deur gaan liggen om mij binnen te houden

Q&A
Terug naar overzicht

In de maand juli hebben het over cultuur. We spreken verschillende jongeren over hun achtergrond, geloof en wat dit voor invloed heeft op hun seksualiteit. Deze week een Marokkaans meisje van 16 jaar.

‘Ik ben geboren in Nederland en mijn ouders in Marokko. Mijn vader was altijd heel streng en wilde ons volgens Islamitische regels opvoeden, maar mijn moeder stond hier niet achter. Mijn ouders zijn dan ook op mijn zesde uit elkaar gegaan en sindsdien heb ik niet tot nauwelijks contact met mijn vader. Ik vind het fijn dat mijn moeder mij en mijn zusje wat vrijer heeft gelaten, omdat ik ook niet achter alles van het geloof sta. Zij draagt bijvoorbeeld wel een hoofddoek, maar ik niet en dat is oké.

Zij draagt bijvoorbeeld wel een hoofddoek, maar ik niet en dat is oké.

Mensen om mij heen hebben hier wel is een mening over, maar dat boeit mij eigenlijk niet. Seks voor het huwelijk is eigenlijk een no go. Ik weet zeker dat mijn vader het liefst voor de deur zou gaan liggen om mij binnen te houden. Ik vind dat iedereen dit zelf moet bepalen. Je weet zelf wanneer je er klaar voor bent. Als het maar vrijwillig gebeurt. Ik heb al wel eens seks gehad, maar nu heb ik een vriendje en wil ik het liefst wachten.

Wanneer wij dan aan tafel zaten ging mijn moeder dan opeens over verliefdheid, jongens en seks praten.

Mijn moeder heeft wel geprobeerd ons seksueel op te voeden, maar ik vond het zelf heel ongemakkelijk om daar met haar over te praten. Wanneer wij dan aan tafel zaten ging mijn moeder opeens over verliefdheid, jongens en seks praten. Mijn zusje en ik moesten dan vooral lachen, maar ik vond het wel goed dat ze het probeerde. Ik heb er ook wel wat van geleerd, maar ik praat hier liever met anderen over. Als ik zelf kinderen zou krijgen dan zou ik net als mijn moeder ook mijn best doen om mijn kinderen voor te lichten. Ik zou hun dan dingen mee willen geven die ik ben tegengekomen en fout heb gedaan, maar ik zou het wel prettig vinden als er op school ook voorlichting wordt gegeven. Of als iemand anders met verstand over seksualiteit hier iets over vertelt aan mijn kinderen.’

Meisje (16 jaar)

Terug naar overzicht