Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

22 november 2019

Nadia (19) vertelt over haar Nova begeleiding

Ervaringsverhaal
Terug naar overzicht

Nadia’s moeder overleed toen zij elf was. Dat maakte haar erg boos. Op school lukte het niet goed meer en ze kreeg overal conflicten. Nadia wilde buiten zijn in plaats van thuis zitten, waar het ongezellig was. Ze bleef vaak avonden of nachten weg en werd een aantal keer als vermist opgegeven. Om haar eigen veiligheid te garanderen werd ze gesloten geplaatst. Dat maakte haar nog bozer. Zij wilde haar leven zelf bepalen. Nadia liep weg en ontmoette vrienden die haar blik op de wereld begrepen en snapten waar zij zich mee verbonden voelde. Op haar veertiende kreeg zij een relatie met een jongen die in de criminaliteit zat en haar meenam in de wereld van seks en drugs. Ze kreeg te maken met geweld en seks onder dwang. Ze had geld nodig om buiten te kunnen overleven. Zo had ze soms seks in ruil voor geld of deed ze andere opdrachten om aan geld te komen. Zij had iemand nodig die er voor haar was, die haar kon helpen en kon laten zien dat het ook anders kan. Op haar vijftiende kwam ze in de meisjeshulpverlening terecht. Daar werd ze gekoppeld aan een begeleider van Nova. Nadia is nu negentien. Ben je benieuwd hoe zij de hulpverlening heeft ervaren? Dat lees je hieronder.

Hoe ziet de afspraak met jouw begeleider eruit?
Ik heb best veel contact met mijn begeleider. Soms alleen via de app maar we spreken ook vaak af. We hebben geen vaste dag dat we elkaar zien. Dat komt door mijn drukke rooster. Maar we blijven wel altijd contact houden.

Hoe helpen de afspraken jou?
De afspraken zijn heel verschillend. Soms heb ik behoefte om gewoon even te praten. Soms moeten we zaken regelen of helpt mijn begeleider me als ik er niet helemaal zelf uit kom. Het is fijn om te weten dat er iemand in de buurt is bij wie je altijd terecht kan.

Hoe verschilt het Nova traject van eerdere of andere hulp die je hebt gekregen?
Bij mijn begeleider voel ik me erg vertrouwd. Ik hoef niet bang te zijn dat ze boos zal worden of zal oordelen. En ik weet dat ik altijd bij haar terecht kan. Het maakt niet uit wat er precies aan de hand is. Dat maakt haar anders dan andere begeleiders die ik heb gehad. Ik heb wel een heel goed gevoel bij haar, omdat ik alles bij haar kwijt kan. Dat heb je niet zomaar bij iedereen.

Wat vond je het beste aan de hulp die je hebt gekregen?
Voor mij is het vertrouwen dat er is het belangrijkste. Als ik geen vertrouwen in iemand heb ben ik net een gesloten boek. Is dat er wel, dan kan ik alles vertellen. Als iets me dwars zit, als ik ergens mee zit, als ik iets denk, als ik iets voel, dan kan ik dat aan mijn begeleider vertellen. Dat is superfijn. Ja, het vertrouwen, dat vind ik het belangrijkste.

De naam Nadia is om privacyredenen gefingeerd.

Terug naar overzicht