Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

22 oktober 2018

Qpido gaat online het gesprek aan over seksualiteit en weerbaarheid

Artikel
Terug naar overzicht

Qpido gaat vanaf nu online het gesprek aan met kinderen en jongeren over seksualiteit en weerbaarheid. Via de sociale kanalen Facebook, Instagram, Snapchat en YouTube deelt Qpido haar praktijkkennis, luistert naar de jonge doelgroep en voert op een toegankelijke manier het gesprek. Qpido is de eerste partij die de content door kinderen en jongeren gaat laten maken.

Kinderen en jongeren zijn online, het preventieve aanbod over seksuele weerbaarheid nog niet.
Kinderen en jongeren moeten leren wat gezond seksueel gedrag is. Helaas bereikt de voorlichting hierover niet altijd de doelgroep. Volwassenen ontbreekt het vaak aan kennis en expertise om de jongeren te bereiken op de online plekken waar zij het liefst zijn. Na enkele maanden van voorbereiding is Qpido gestart met een online redactie. En naast de redactie start een panel van acht jongeren in de leeftijd 12 tot 18 jaar. Deze jongeren discussiëren mee met de redactie en zij maken zelf ook content voor het platform.

Jongeren weten elkaar wel te bereiken.
Kinderen en jongeren weten zelf het beste wat er speelt bij leeftijdsgenoten en wie kan er beter over hun eigen ervaringen vertellen dan zij zelf? Qpido gebruikt de content en expertise van jongeren om haar doel te bereiken; namelijk dat kinderen en jongeren seksueel weerbaar zijn, geen seksueel risicogedrag vertonen en geen dader of (opnieuw) slachtoffer worden van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Petra Hoeve: “We willen een platform waar jongeren zich in herkennen en onderdeel van willen zijn. Het platform spreekt dezelfde taal als de doelgroep waardoor informatie veel beter beklijft. Even belangrijk is dat zij zelf het best weten hoe en via welke sociale media zij hun verhalen en ervaringen het best kunnen verspreiden. De Qpido-redactie zal het panel intensief begeleiden en we zien nu al uit naar de eerste online publicaties.

Qpido – ouders – professionals.
Met dit initiatief zal Qpido nog sneller haar kennis en inzicht te vergroten. Hierdoor zal Qpido voor ouders en professionals een goede gesprekspartner zijn die aansluiting heeft bij jongeren.

Bekijk hier de video van de kick-off.

Terug naar overzicht