Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Jongerenredactie Qpido

21 november 2018

QpidOnline presenteert de jongerenredactie!

Artikel
Terug naar overzicht

Op zaterdag 17 november kwam de jongerenredactie voor het eerst bijeen. De jongerenredactie is een pilot van het team van QpidOnline. Middels de jongeren willen wij content creëren die gemaakt is door en voor jongeren. Na een korte introductie van Petra en Raoul (Qpido) gingen de jongeren aan de slag onder leiding van Martijn Nahumury (oud leerkracht en vaste begeleider van de jongeren tijdens de opnames van het jongeren Lagerhuis).

Pilot
Wij zijn gestart met een pilot. In deze pilot zitten zes leden van verschillende leeftijden en achtergronden. Dit zijn Bo, Tyra, Amin, Johrick, Jason en Jada. Vanuit hun eigen unieke motivatie of ervaring bespreken zij de thema’s van Qpido, met als doel het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongeren. Soms doen ze dit op een serieuze manier, soms op een grappige manier. De redactie is een enthousiaste groep die met ons meedenkt en een zeer belangrijke bijdrage levert!

Verschillende onderwerpen passeerden de revue. Dit keer zijn de volgende thema’s besproken:
Sexting
Grooming
Seksuele voorlichting

Ook hebben wij de jongeren diverse vragen en stellingen voorgelegd. Verrassende uitspraken en inzichten kwamen hierbij naar boven. Eén van de vragen was: Als jij zelf een ouder was, hoe zou jij dan je kinderen seksueel voorlichten? Een andere was: Welke regels zou jij voor je kinderen opstellen over het gebruik van hun smartphone? Uit de reacties bleek dat de jongeren soms strenger zijn dan wij als ouders en opvoeders denken en hele waardevolle tips voor ons hebben.

Wat doet de jongerenredactie?

  • In de pilot ondersteunen zij de QpidOnline redactie.
  • Samen maken zij filmpjes waarin zij de thema’s van Qpido belichten vanuit het perspectief van de jongeren.
  • Zij denken mee over oplossingen en geven advies, soms vanuit eigen ervaring.

De leden de jongerenredactie zijn onze beste ambassadeurs. Wie weten er nu beter wat er onder jongeren speelt dan de jongeren zelf!

Nieuwsgierig geworden naar de leden en wat onze jongerenredactie allemaal te melden heeft? Houd dan goed onze socials in de gaten. Ben je zelf jong en wil je ons team komen versterken? Klik dan hier en solliciteer!

Terug naar overzicht