Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
sex education qpido

05 februari 2019

Waarom iedereen ‘Sex Education’ moet kijken

Jongeren artikel
Terug naar overzicht

In de populaire Netflix-serie ‘Sex Education’ wordt seksualiteit openlijk besproken. Het gaat over middelbare scholieren die problemen hebben in hun seksleven en daarover praten met een medestudent die daar geld aan verdient. Wat zij niet weten is dat hij, Otis, zelf nog geen ervaring heeft op het gebied van seks. Qpido vroeg een aantal jongeren wat zij van de serie vinden. Zij vertellen waarom jij ‘Sex Education’ echt moet zien!

Jim (17 jaar): ‘‘Ik vond het dus echt wel een funny serie en het is gewoon leuk dat ze van iets serieus, iets dat taboe is, iets grappigs maken. Het was eigenlijk voorlichting maar dan op een leuke en grappige manier. Ik heb de serie aangeraden aan mijn moeder, ik zou het ook best met haar kunnen kijken.”

‘Het was eigenlijk voorlichting maar dan op een leuke en grappige manier.’

Jessica (19 jaar): ‘‘Ik vond dit een hele leuke serie om te kijken en heb deze daarom ook in één keer afgekeken. Dat is ook niet zo lastig, want de serie heeft maar 1 seizoen met 8 afleveringen. Ik als 19-jarige weet al behoorlijk veel over seks, maar voor alle pubers en tieners die dat nog niet weten is deze serie een echte aanrader. De serie gaat diep in op seksuele relaties onder tieners op de middelbare school en de druk die daar op je gelegd wordt. Het deel dat ik persoonlijk geweldig vond, is wanneer Maeve en Otis hun seksuele voorlichting starten. Mensen komen dan langzamerhand anoniem naar Otis toe voor advies, omdat Otis zijn moeder seksuoloog is. Ik zou de serie niet met mijn ouders kijken. Ik vond Dirty Dancing al heftig om met hen te kijken.’’

‘Ik zou de serie niet met mijn ouders kijken. Ik vond Dirty Dancing al heftig om met hen te kijken.’

Juliette (18 jaar): ‘‘De serie is echt geweldig. Het speelt zich af op een middelbare school, waar veel tieners last hebben van seks problemen. De serie is een mix van lachen en huilen, er komen best heftige dingen aan bod. Je leeft echt met de karakters mee, omdat je veel te weten komt over hun achtergrond. Je leert er ook echt wel wat van, onzekerheden en fysieke tegenstanden kom je ook tegen tijdens het kijken van deze geweldige Netflix show. Ik zou de serie niet met mijn ouders kijken. Dat vind ik awkward.’’

Willem (16 jaar): ‘‘Ik vond het een hele leuke serie omdat het grappig was en het telkens anders liep dan verwacht waardoor je steeds blijft kijken. Ik zou het prima met mijn ouders kunnen kijken omdat we thuis vrij over de onderwerpen praten en daardoor zou ik het niet ongemakkelijk vinden om dit met hen te bekijken.”

Wat ik goed vind is dat alles bespreekbaar is.’

Amreen (17 jaar): ‘‘Een echte “voorlichtingsserie” zou ik ‘Seks Education’ niet noemen. Ik vind het eerder een kijk in het leven van jongeren met als hoofdonderwerp seks. Wat ik persoonlijk ontzettend goed vind aan de serie is de boodschap dat alles bespreekbaar is. Wat ik wel moet zeggen is dat de serie best heftig begint dus houd daar rekening mee als je niet alleen bent. Ik vind deze serie zeker de moeite waard. Niet alleen vanwege het aparte en interessante verhaal maar ook vanwege de acteurs zelf. Ik vond namelijk de hele serie ontzettend natuurlijk gespeeld. Voor mij was er geen enkel moment waarbij ik dacht van: Oh, dit is een acteur die gewoon een script aan het oplezen is. Totaal niet!”

Terug naar overzicht