Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

15 september 2019

Verliefd op dezelfde jongen

Jongeren artikel
Terug naar overzicht

In de tweede klas van de middelbare school maakte ik een bijzonder avontuur mee, samen met mijn beste vriendin.
Dit hele fiasco begon al in ons eerste jaar. Mijn vriendin en ik fietsten altijd samen naar school, dag in, dag uit. Deze fietsritten duurde ongeveer een half uur en in die dertig minuten hadden we gesprekken over van alles en nog wat. Van geroddel over meiden uit de klas, tot de knapste jongens uit de derde klas.

Danique en ik zetten onze fietsen in het gammele fietsenrek, draaiden het slot vast en liepen naar de achteringang van school. Op het moment dat ik de deur achter me dicht wilde doen, voelde ik dat er nog iemand naar binnen wilde.
Ik draaide me om en keek de mooiste blauwe ogen aan die ik ooit heb gezien.
De meest blauwe zee op aarde was er niets bij. Voor even droomde ik weg. Ik zag ons al hand in hand rennen over witte stranden en in slaap vallen onder de sterren, maar die droom eindigde toen ik hard aan mijn arm werd getrokken.
“Wow, Ies, wie was dat!?” Ik gaf geen antwoord en keek de jongen verliefd na.

“Ik zag ons al hand in hand voor me”

Toen het eerste uur begon, zaten Danique en ik achterin de klas. We hadden scheikunde en droegen een lange lab-jas met een glazen bril. Ik had een schrift voor me, waarin ik aantekeningen maakte over de proeven die we deden.
Uit het niets sprong Danique op. “IES!!!” gilde ze. De leraar gaf ons een boze blik. “Sorry meneer” zei Danique snel en ze ging weer zitten.
Meteen begon ze te schrijven op een blaadje en na een aantal seconden werd er een papiertje onder m’n neus gedrukt. Er stond: “Ik heb z’n Insta. Hij heet Stijn Timmerman.” Ik grinnikte en pakte mijn telefoon. Binnen zo’n 20 seconden had ik ‘m al te pakken en drukte ik op de ‘follow’ knop. “Wat doe je?!” siste Danique. “Doe normaal!”. Ik haalde mijn schouders op en keek haar geheimzinnig aan.

“In slow motion ging het pakje richting zijn hoofd”

In de kleine pauze zaten we met de meiden in de kantine. Danique en ik staarden een beetje voor ons uit en ik dronk appelsap uit een pakje.
Opeens zag ik hem staan. Schuin voor ons, naast de prullenbak. Samen met zijn vrienden. Stijn was veruit de knapste van het groepje.
Ik dronk mijn appelsap op en gooide het pakje richting de prullenbak. Helaas ging dit niet zoals gedacht. In slow motion zag ik het pakje richting Stijn vliegen. Ik voelde mijn rode wangen gloeien. Het pakje raakte Stijn zijn wang. Oh mijn god. Zijn prachtige blauwe ogen keken mijn richting op. Ik werd nóg roder dan ik al was en keek weg. Danique begon te lachen en op dat moment werd mijn naam geroepen. De rector had alles gezien. Shit. Ik moest mee naar het kantoor. Iedereen zag dat ik meeliep. Zó gênant.

“We begonnen elkaar te negeren”

Er gingen een paar maanden voorbij. Uiteindelijk kregen we beiden WhatsApp contact met Stijn en kregen we een serieuze ‘crush’ op hem. Hoe leuk dit ook was, af en toe was dit ook lastig. We konden hem niet in tweeën splitsen. Het werd een soort wedstrijd. Het zat ons beiden dwars en we begonnen ons aan elkaar te irriteren. Uiteindelijk kregen we ruzie om hem, het liep nu echt uit de hand. We besloten elkaar te negeren en met andere mensen op te trekken.

Maar daar was de dag. Ik weet het nog goed. Het was een woensdag en we stonden te wachten voor het lokaal. We hadden aardrijkskunde. Ik had Stijn al een tijdje niet gesproken. Daar liep hij. Plots, met een ander meisje. Hand in hand. Toen zoende ze. Ik was geschokt. Op dat moment keken Danique en ik elkaar aan. We liepen naar elkaar toe en gaven elkaar een knuffel. “Stom hè, die jongens?” zei ik. Danique moest lachen.

Isa, 18 jaar

Terug naar overzicht