Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

18 juli 2019

Volgens mijn moeder heb je alleen seks om kinderen te krijgen en niet omdat je van elkaar houdt

Q&A
Terug naar overzicht
In de maand juli bespreken wij het thema cultuur. We spreken verschillende jongeren over hun achtergrond, geloof en wat dit voor invloed heeft op hun seksualiteit. Deze week een Surinaams Hindoestaans meisje van 14 jaar.

Seks voor het huwelijk en iemand oraal bevredigen zijn regels waar ik mij aan moet houden.

‘Samen met mijn ouders woon ik in Amsterdam. Mijn ouders zijn in Suriname geboren en ik in Nederland. Zij voeden mij Islamitisch op en best streng ook. Thuis wordt er nauwelijks over seksualiteit gepraat en mijn vader heeft er zelfs nog nooit over gepraat met mij. Mijn moeder heeft wel verteld wat seks is. Die vertelde dan dat de piemel in de vagina ging en dat je daardoor zwanger kon raken, maar daar liet ze het dan ook bij. Volgens mijn moeder heb je alleen seks om kinderen te krijgen en niet omdat je van elkaar houdt. Ik mag niet zomaar met jongens afspreken en al helemaal geen seks hebben. Seks voor het huwelijk en iemand oraal bevredigen zijn regels waar ik mij aan moet houden. Dit is volgens het geloof niet oké. Aan de ene kant vind ik dat wel goed, het is ook een bescherming voor jezelf. En aan de andere kant hebben kinderen van twaalf nu ook al seks. Het past niet meer bij deze tijd. Het blijft verwarrend.

 

Ik merkte dat ik echt weinig wist op de middelbare school vergeleken met mijn leeftijdsgenoten.

Ik vind het jammer dat er niet over seksualiteit gepraat werd. Ik heb dat wel gemist. Ik merkte dat ik echt weinig wist op de middelbare school vergeleken met mijn leeftijdsgenoten. Door school, vrienden en andere mensen heb ik er wel veel bijgeleerd. Anders dacht ik nu nog steeds dat seks alleen is om kinderen te maken. Dit wil ik wel anders gaan doen mocht ik zelf kinderen krijgen. Zij moeten voorbereid zijn wat het inhoudt en wat het kan doen. Ik zou mijn kinderen dan ook wel opvoeden volgens het geloof, dat dingen niet mogen, maar ik wil wel dat ze er open met mij over kunnen praten en ook vragen kunnen stellen.’

Terug naar overzicht