Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Producten

Aan de slag met liefde en seksualiteit

Qpido ontwikkelt regelmatig nieuwe producten die ouders en professionals kunnen ondersteunen in gesprekken over liefde en seksualiteit. Hieronder vind je een overzicht van de producten die te bestellen zijn. 

Qpido is onderdeel van Levvel. Als je op bestellen klikt, kom je in de Levvel webshop. Ben je collega bij Levvel en wil je een product bestellen? Mail naar info@qpido.nl.

/ Qpido meisjeskwartet
Het Qpido meisjeskwartet gaat in op diverse onderwerpen die gerelateerd zijn aan liefde, relaties, seks en pubertijd.

/ Ey schatje
Ey schatje is een spelinterventie waarbij je aan de hand van vier spellen met jongeren in gesprek gaat over omgangsnormen, grenzen en wensen en de uitdagingen in de pubertijd.

/ Verliefd & Seksboek
Het V&S-boek biedt handvatten om in gesprek te gaan met jongeren over liefde, seksualiteit en relaties. Het boek is genderneutraal, actueel en geschikt voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

/ Love & Sexbook (Eng.)
The L&S book is a gender-neutral and current book that provides guidelines for conversations with youth, between 12-18 years, about love, sexuality and relationships.

/ InTeamspel
Het InTeamspel biedt professionals de kans om met elkaar te spreken over hun normen en waarden rondom seksualiteit en intimiteit. Aan de hand van stellingen en casussen kunnen zij van gedachten wisselen.

/ Lopen op een koord
Elke dag krijgt Qpido te maken met jongeren en gezinnen die beschadigd zijn. Ze zijn kwetsbaar. Jongeren lopen risico op seksueel grensoverschrijdend gedrag of hebben er al mee te maken gehad. Iedere jongere heeft zijn eigen verhaal: een laag zelfbeeld, een belaste voorgeschiedenis, erbij willen horen, zoekend naar hun eigen identiteit. In dit boekje komen de verhalen van jongeren, ouders en begeleiders samen.

/ Qpido folder
Wil je een folder met al het Qpido aanbod? Klik dan hier. Liever digitaal? Download de Qpido brochure.

Verliefd & Seks boek

‘Verliefd & Seks’ helpt ouders en professionals om met jongeren te praten over onderwerpen die te maken hebben met verliefdheid, seks, relaties, grenzen, dwang en zelfbeeld. Zo krijg je een beeld van de seksuele ontwikkeling. Een open en onbevooroordeelde houding, waarbij de grenzen van de jongere worden geaccepteerd, is noodzakelijk voor het gebruik van dit boek. Het boek is geschikt om in te zetten bij jongeren van 13 jaar tot 18 jaar. Er is ook een Engelse variant beschikbaar. 

Bestel het Verliefd en Seks boek.

InTeam kaartspel

InTeam is een kaartspel dat (zorg)professionals met elkaar spelen om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken. Het is ontwikkeld om ideeën en meningen rondom dit thema met collega’s uit te wisselen. Dit helpt vervolgens ook bij gesprekken met cliënten hierover. InTeam is behalve nuttig ook leuk om te doen. Je leert je collega’s op dit thema kennen en bespreekt onderwerpen die meestal niet zomaar ter sprake komen.

Bestel het InTeam kaartspel.

Folder

Wil je een folder met al het Qpido aanbod? Klik dan hier. Liever digitaal? Download de Qpido brochure.