Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Producten

Aan de slag met liefde en seksualiteit

Qpido heeft producten voor ouders en professionals die ondersteunend zijn in gesprekken over liefde en seksualiteit. Qpido is onderdeel van Levvel. Als je op bestellen klikt, kom je in de Levvel webshop. 

Ben je collega bij Levvel en wil je een product bestellen? Mail naar info@qpido.nl.

Lopen op een koord

Elke dag krijgt Qpido te maken met jongeren en gezinnen die beschadigd zijn. Ze zijn kwetsbaar. Jongeren lopen risico op seksueel grensoverschrijdend gedrag of hebben er al mee te maken gehad. Iedere jongere heeft zijn eigen verhaal: een laag zelfbeeld, een belaste voorgeschiedenis, erbij willen horen, zoekend naar hun eigen identiteit. In dit boekje komen de verhalen van jongeren, ouders en begeleiders samen. De tekeningen in het boekje zijn gemaakt door jongeren die in begeleiding bij Qpido zijn of zijn geweest.

Bestel het boek Lopen op een koord.

Meisjeskwartet

Het Qpido Meisjes Kwartet is een educatief kwartetspel seksualiteit op een laagdrempelige en speelse manier bespreekbaar maakt. Het kwartet gaat in op diverse onderwerpen die gerelateerd zijn aan liefde, relaties, seks en pubertijd. Het spel bestaat uit 15 thema’s, variërend van het zelfbeeld, de seksuele voorkeur en het netwerk (met wie kun je praten, wat zijn goede/ en foute vriendjes/vriendinnetjes), tot aan grenzen, anticonceptie, zwangerschap, loverboys, sexting & grooming en verschillende soorten gender. De hoeveelheid thema’s maken het mogelijk te schipperen in onderwerpen die op dat moment spelen of waar vraag naar is, maar ook om onderwerpen af te stemmen op de desbetreffende doelgroep.

Elk kaartje bevat een stukje tekst (informatie) en bijbehorende vraag. Dit betreft een open vraag, een stelling of een kennisvraag. Het spel doet een appel op de kennis, attitude en vaardigheden van de spelers op het gebied van de gezonde seksuele ontwikkeling en biedt de mogelijkheid te ontdekken welk onderwerp meer aandacht vereist, waar de jongere (extra) vragen over heeft of begeleiding bij nodig heeft.

Het spel kan ingezet worden in allerlei settingen, variërend van de jeugdhulp, op scholen, in diverse trainingen, of gewoon thuis!

Enkele reacties op het spel:

Meisjes die het spel gespeeld hebben met hun hulpverleenster:

M. (15 jaar): ‘Zo leuk dat ik jou nu ook eens vragen kan stellen, dan weet ik ook hoe jij erover denkt!’
F. (14 jaar): ‘Ik heb echt veel geleerd! Ik wil dit nog een keer doen, maar dan met mijn vriendinnen erbij. Zij moeten dit ook echt weten.’

Ouder(s) die het spel thuis gespeeld hebben met hun dochter(s):

O. (39): ‘Wat een prettige manier om dit onderwerp bespreekbaar te maken, heel toegankelijk. Zo wordt er niet zo’n ‘ding’ van gemaakt. Het spel zorgt voor veel informatie, maar zorgt tegelijkertijd ook voor lol! Wat hebben we kunnen lachen met onze dochter.’
A. (43): ‘Mijn vrouw en ik hebben dit spel inmiddels meerdere keren gespeeld met onze dochter van 12, waarbij wij vooraf de onderwerpen uitkozen die ons op dat moment geschikt leken. We vinden het een enorm succes, we hebben het spel zelfs meegegeven aan onze dochter naar groep 8 kamp!’
R. (40): ‘Een zeer leerzaam spel wat belangrijke onderwerpen bespreekbaar maakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf niet eens wist wat een aantal dingen betekende of overal het antwoord op wist. Dus ook wij moeten aan de bak en kunnen hier iets van leren!’

Bestel het meisjeskwartet.

Verliefd & Seks boek

‘Verliefd & Seks’ helpt ouders en professionals om met jongeren te praten over onderwerpen die te maken hebben met verliefdheid, seks, relaties, grenzen, dwang en zelfbeeld. Zo krijg je een beeld van de seksuele ontwikkeling. Een open en onbevooroordeelde houding, waarbij de grenzen van de jongere worden geaccepteerd, is noodzakelijk voor het gebruik van dit boek. Het boek is geschikt om in te zetten bij jongeren van 13 jaar tot 18 jaar. Er is ook een Engelse variant beschikbaar. 

Bestel het Verliefd en Seks boek.

InTeam kaartspel

InTeam is een kaartspel dat (zorg)professionals met elkaar spelen om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken. Het is ontwikkeld om ideeën en meningen rondom dit thema met collega’s uit te wisselen. Dit helpt vervolgens ook bij gesprekken met cliënten hierover. InTeam is behalve nuttig ook leuk om te doen. Je leert je collega’s op dit thema kennen en bespreekt onderwerpen die meestal niet zomaar ter sprake komen.

Bestel het InTeam kaartspel.

Folder

Wil je een folder met al het Qpido aanbod? Klik dan hier. Liever digitaal? Download de Qpido brochure.