Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:

Producten

Aan de slag met liefde en seksualiteit

Qpido heeft producten voor ouders en professionals die ondersteunend zijn in gesprekken over liefde en seksualiteit. Qpido is onderdeel van Spirit Jeugdhulp. Als je op bestellen klikt, kom je in de Spirit webshop.

Lopen op een koord

Elke dag krijgt Qpido te maken met jongeren en gezinnen die beschadigd zijn. Ze zijn kwetsbaar. Jongeren lopen risico op seksueel grensoverschrijdend gedrag of hebben er al mee te maken gehad. Iedere jongere heeft zijn eigen verhaal: een laag zelfbeeld, een belaste voorgeschiedenis, erbij willen horen, zoekend naar hun eigen identiteit. In dit boekje komen de verhalen van jongeren, ouders en begeleiders samen. De tekeningen in het boekje zijn gemaakt door jongeren die in begeleiding bij Qpido zijn of zijn geweest.

Bestel het boek Lopen op een kood.

Meisjeskwartet

Het Qpido Meisjes Kwartet gaat in op diverse onderwerpen die gerelateerd zijn aan liefde, relaties, seks en pubertijd. Wanneer ben je transgender, wat zijn lovergirls en hoe geef je grenzen aan?, zijn vragen die bijvoorbeeld aan de orde komen. Raak op een speelse manier in gesprek door informatieve stellingen en leer van elkaar aan de hand van open vragen. Twee reacties van meisjes die het spel met haar hulpverleenster speelden:

M. (15 jaar): ‘Zo leuk dat ik jou nu ook eens vragen kan stellen, dan weet ik ook hoe jij erover denkt!’

F. (14 jaar): ‘Ik heb echt veel geleerd! Ik wil dit nog een keer doen, maar dan met mijn vriendinnen erbij. Zij moeten dit ook echt weten.’

Dit spel kan ingezet worden in de jeugdzorg, op scholen, tijdens trainingen, maar ook gewoon thuis!

Bestel het meisjeskwartet.

Verliefdheid & Seks boek

‘Verliefdheid & Seks’ helpt ouders en professionals om met jongeren te praten over onderwerpen die te maken hebben met verliefdheid, seks, relaties, grenzen, dwang en zelfbeeld. Zo krijg je een beeld van de seksuele ontwikkeling. Een open en onbevooroordeelde houding, waarbij de grenzen van de jongere worden geaccepteerd, is noodzakelijk voor het gebruik van dit boek. Het boek is geschikt om in te zetten bij jongeren van 13 jaar tot 18 jaar. Er is ook een Engelse variant beschikbaar. 

Bestel het Verliefdheid en Seks boek.

InTeam kaartspel

InTeam is een kaartspel dat (zorg)professionals met elkaar spelen om seksualiteit en intimiteit bespreekbaar te maken. Het is ontwikkeld om ideeën en meningen rondom dit thema met collega’s uit te wisselen. Dit helpt vervolgens ook bij gesprekken met cliënten hierover. InTeam is behalve nuttig ook leuk om te doen. Je leert je collega’s op dit thema kennen en bespreekt onderwerpen die meestal niet zomaar ter sprake komen.

Bestel het InTeam kaartspel.

Folder

Wil je een folder met al het Qpido aanbod? Klik dan hier. Liever digitaal? Download de Qpido brochure.