Hulp nodig of een vraag?

Whatsapp: 06 2933 8064

Hulp nodig of een vraag?

Ga naar de chat
Meest gezocht:
Thema

Loverboys

Liefde maakt blind...

Kies je doelgroep:

Een traditionele loverboy is een jongen of man die meisjes en ook jongens voor zich probeert te winnen, om ze uiteindelijk seks te laten hebben met anderen. De loverboy krijgt daarvoor voor geld of goederen (denk aan drugs of sieraden). Hij probeert meisjes en jongens dus de prostitutie in te lokken.

Dit doet hij door een meisje of jongen met aandacht en cadeaus te overladen, zodat zij of hij verliefd op hem wordt. Zó verliefd, dat voor de loverboy grenzen worden verlegd en zij of hij geen nee durft te zeggen. Zij of hij wordt gedwongen (soms zelfs onder druk van geweld) seksuele dingen te doen met anderen.

[foto: telegraaf.nl]

Loverboy, versie 2.0

Loverboys zijn ook online aanwezig. Ze zoeken meisjes en jongens via social media als Facebook en Instagram, via jongerenwebsites, chatsites en spelletjessites. Ze zoeken actief contact met meisjes en jongens en wachten af wie er reageert. Met die jongeren hebben ze dan intensief contact, proberen een vertrouwensband te krijgen en elkaar uiteindelijk in ‘real life’ te ontmoeten. Na één of meerdere afspraken wordt het meisje of de jongen gedwongen (soms zelfs met geweld) om seksuele dingen te doen met anderen. Het beeld van de loverboy die zijn slachtoffer overlaadt met dure cadeaus past niet zo goed bij de loverboy 2.0.

Loverboys maken vaak gebruik van geweld en chantage. Wanneer ze een naaktfoto van een meisje hebben of een filmpje waarop een jongen seks heeft met een klant, dreigen ze dit openbaar te maken als het meisje of de jongen niet meer langer wil werken voor de loverboy. De angst dat dit daadwerkelijk gebeurt, zorgt ervoor dat het meisje of de jongen geen afstand van de loverboy kan doen.

Jongens als slachtoffer?

Ja zeker. Hoewel er meer meisjes slachtoffer zijn van loverboys, zijn er absoluut ook jongens die door loverboys worden misleid. Jongens zien zichzelf niet als slachtoffer en vragen niet makkelijk om hulp. Bij Qpido weten we dat deze jongens er zijn en we willen ze graag helpen.

[foto: eo.nl]

Zijn er ook lovergirls?

Er zijn inderdaad ook meisjes en vrouwen die proberen meisjes of jongens de prostitutie in te lokken en seks te laten hebben, in ruil voor geld of goederen. Een lovergirl is vaak zelf slachtoffer van een loverboy (geweest). De loverboy heeft haar dan zover gekregen dat zij meedoet aan zijn criminele activiteiten en ook meisjes of jongens ‘regelt’.

Hoe strafbaar zijn loverboys?

Heel strafbaar, want loverboys zijn mensenhandelaren en hun activiteiten vallen onder het Wetboek van Strafrecht. Loverboys of -girls die meisjes of jongens onder de 18 jaar dwingen tot prostitutie, kunnen tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen. Vaak komt het echter niet tot een veroordeling, omdat de wet in Nederland voorschrijft dat een loverboy of -girl op heterdaad betrapt moet worden en dat gebeurt zelden.

[foto: spons.nl]

  • Stel (anoniem) je vraag over loverboys
  • Jouw vraag is veilig bij ons
  • We helpen direct als dat nodig is
Sluiten