Thema

Loverboys

Liefde maakt blind...

Een traditionele loverboy is een jongen of man die meisjes en ook jongens voor zich probeert te winnen, om ze uiteindelijk seks te laten hebben met anderen. De loverboy krijgt daarvoor voor geld of goederen (denk aan drugs of sieraden). Hij probeert meisjes dus de prostitutie in te lokken.

Dit doet hij door het meisje/ de jongen met aandacht en cadeaus te overladen, zodat zij/hij verliefd op hem wordt. Zó verliefd, dat voor de loverboy grenzen worden verlegd en zij/hij geen nee durft te zeggen. Ze wordt gedwongen (soms zelfs onder druk van geweld) seksuele dingen te doen met anderen.

[foto: telegraaf.nl]

Loverboy, versie 2.0

Loverboys zijn ook online aanwezig. Ze zoeken meisjes en jongens via social media als Facebook en Instagram, via jongerenwebsites en chatsites. Ze zoeken actief contact met meisjes en jongens en wachten af wie er reageert. Met die jongeren hebben ze dan actief contact, proberen een vertrouwensband te krijgen en elkaar uiteindelijk in ‘real life’ te ontmoeten. Na één of meerdere afspraken wordt het meisje of de jongen gedwongen (soms zelfs met geweld) of seksuele dingen te doen met anderen.

Jongens als slachtoffer?

Ja zeker. Hoewel er meer meisjes slachtoffer zijn van loverboys, zijn er absoluut ook jongens die door loverboys worden verleid.

[foto: eo.nl]

Zijn er ook lovergirls?

Er zijn inderdaad ook meisjes en vrouwen die proberen meisjes of jongens de prostitutie in te lokken en seks te laten hebben, in ruil voor geld of goederen. Een lovergirl is vaak zelf slachtoffer van een loverboy (geweest). De loverboy heeft haar dan zover gekregen dat zij meedoet aan zijn criminele activiteiten en ook meisjes of jongens ‘regelt’.

Hoe strafbaar zijn loverboys?

Heel strafbaar, want loverboys zijn mensenhandelaren en hun activiteiten vallen onder het Wetboek van Strafrecht. Loverboys of girls die meisjes of jongens onder de 18 jaar dwingen tot prostitutie, kunnen tot 10 jaar gevangenisstraf krijgen.

[foto: spons.nl]

  • Stel (anoniem) je vraag over loverboys
  • Jouw vraag is veilig bij ons
  • We helpen direct als dat nodig is
Sluiten